La Jordiada fa sortir al carrer a centenars de cornellanencs. Foto: Ajuntament

Com cada any des de fa vint-i-tres, Cornellà ha celebrat l’amor i la cultura amb la Jordiada, la festa cultural per excel·lència a la ciutat, que se celebra amb motiu de la diada de Sant Jordi.

Al llarg del mes d’abril s’han programat diversos actes relacionats amb les tradicions i la cultura popular, amb el dia de Sant Jordi com a jornada de referència. En la seva organització han participat vint-i-cinc entitats i associacions de la ciutat que promouen la cultura popular i les tradicions catalanes.

Entre els actes més importants, destaca el celebrat el passat dilluns 20 d’abril, quan va tenir lloc la taula rodona Són bojos, aquests catalans? a la Biblioteca Marta Mata, una xerrada sobre el paper de la llengua catalana avui dia. L’endemà va tenir lloc al mateix equipament la presentació del llibre La última llamada, d’Empar Fernández; i el dimecres 22 d’abril es va presentar el poemari d’Anna Pantinal, Construcció de la nit, a la Biblioteca Sant Ildefons.

El 26 es va celebrar l’acte central al Parc de Can Mercader, des de les onze del matí fins a les nou del vespre, amb concerts, sardanes, castellers, havaneres i una festa de foc, entre altres.

Per altra banda, enguany la festa ha comptat amb una novetat: la instal·lació escultòrica de Jordi Rocosa, amb una paret plena de lletres de colors, en referència al nomenament de Cornellà com a Ciutat de la Lectura, amb motiu de Sant Jordi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram