Alguns dels ocells trobats pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Cornellà en l’operatiu. Foto: Mossos d’Esquadra

Una operació conjunta de la Guàrdia Urbana de Cornellà i els Mossos d’Esquadra va permetre recuperar vuit ocells cantaires d’espècies protegides. Es tracta de sis caderneres, un verdum i un pinsà, ocells protegits per la Llei de protecció dels animals, que els considera espècies de fauna silvestre.

Per això, el seu comerç està prohibit. I els Mossos recorden que, com que és il·legal, aquests ocells poden arribar a tenir un preu força elevat al mercat i que pot reportar grans beneficis als ocellaires. Però la venda ambulant i la tinença d’aquesta espècie d’ocells, els fringíl·lids, és il·legal. L’operació es va saldar amb tres persones denunciades per tinença il·legal, ja que cap d’ells tenia l’autorització del Departament de Territori i Sostenibilitat.

OPERACIÓ ESPECIAL
L’operatiu conjunt dels Mossos i la Guàrdia Urbana, que també va denunciar els autors dels fets per venda ambulant, es va produir dijous passat en el mercat ambulant setmanal.

En l’operació hi van participar deu agents de la Guàrdia Urbana i també va acabar amb una vintena d’actes per incomplir el confinament comarcal en vigor.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram