El nou aparcament Park & Ride obert al carrer Sevilla, a Cornellà. Foto: Pere Virgili / AMB

Els usuaris del transport públic ja poden fer servir el primer Park&Ride de Cornellà. Està ubicat al carrer Sevilla, a tocar de l’estació de Rodalies, i compta amb quaranta places. Aquest sistema vol facilitar el transbordament dels usuaris del vehicle privat cap al transport públic. Per això és clau aquesta situació, ja que a l’intercanviador de Cornellà no només es poden agafar les línies de Rodalies, sinó que també hi ha parades de metro i de tramvia.

Per fer-lo servir, els usuaris s’han de descarregar l’aplicació AMB P+R, que permet accedir a l’aparcament i gaudir dels preus que ofereix el sistema que combina el vehicle privat i el transport públic. Per l’alcalde Antonio Balmón, aquest sistema ofereix “solucions per fomentar una mobilitat més sostenible, que de mica en mica, contribueixin a canviar els nostres hàbits a l’hora de desplaçar-nos”.

Aquest és el primer Park&Ride que s’implanta a la ciutat, però aviat se n’obrirà un segon a l’aparcament del centre comercial Llobregat Centre. Aquest segon tindrà un centenar de places i serà un pas molt innovador de l’AMB, ja que es tractarà del primer aparcament d’aquest tipus que es crea en un recinte privat i no en l’espai públic de les administracions. Aquest és un pas més per implicar a tota la societat en millorar la sostenibilitat i la qualitat de l’aire.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram