Premis Comerç Barcelona

Imatge dels guardonats en els Premis Comerç 2022. Foto: Ajuntament

Les Drassanes Reials van acollir ahir al vespre la cerimònia de lliurament de la 23a edició dels Premis Comerç, que reconeixen els millors establiments comercials de la ciutat durant l’any 2022, i els Premis Mercats, que enguany arriben a la seva 11a edició. L’acte va comptar amb la presència de Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde; Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, i també de nombrosos representants de les associacions, eixos comercials i mercats municipals de la ciutat.

Collboni es va mostrar orgullós de participar en l’esdeveniment, un acte amb el qual, va afirmar, “hem reconegut la tasca diària del comerç i dels Mercats de la ciutat per treballar per tal d’enfortir la cohesió i la reactivació dels barris”.

Aquests premis reconeixen els professionals més innovadors, els més destacats en el comerç de proximitat, i les persones i entitats que han contribuït destacadament a la promoció del comerç i els mercats. A més, per primera vegada, s’ha entregat el Premi al Comerç Emblemàtic i s’han concedit dues mencions especials a l’esforç i la resiliència durant la pandèmia.

Premis a la proximitat i la innovació

El premi al comerç de proximitat va anar a parar a mans de la Drogueria Rovira, per ser “un referent en l’especialització dels productes, en la qualitat de l’assessorament personalitzat i en el bon tracte cap al client”.  També es va endur una menció especial el Colmado Casa Buendía, per “l’esforç de la Susana per regentar una botiga que respira l’estètica dels colmados antics, tot oferint una atenció personalitzada i un producte especialitzat”.

El jurat també va premiar els comerços que més han innovat. El Premi al Comerç Innovador va ser per al Labar-Laundry Bar, perquè “ofereixen un espai agradable i acollidor on els usuaris poden desenvolupar altres activitats d’oci o laborals mentre esperen que acabi el cicle de rentat de les seves peces de roba”.

Comerços sostenibles i emblemàtics

Pel que fa al Premi al comerç sostenible, va recaure en Yes Future Positive Supermarket per “oferir a la persona consumidora productes sostenibles i de proximitat, servits a granel i a doll, fet que permet comprar-ho tot sense generar nous residus”.

El primer Premi al Comerç Emblemàtic entregat pel jurat va anar a parar a la Granja Viader. Es valora especialment el fet que, “durant més de 150 anys, la granja sempre s’hagi dedicat a la venda de llet i derivats” i que “el seu obrador sigui dels pocs que continuen actius dins la ciutat”.

També es va concedir un premi a la tasca de contribució a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat, el Premi Albert González, en aquest cas a la Fundació Barcelona Comerç. I també es va entregar una menció especial a Evaristo Sender per “treballar incansablement per defensar el comerç de proximitat i els seus valors, així com per estrènyer la relació entre el sector comercial de Sant Antoni i de Barcelona amb el seu teixit veïnal i cultural”.

Collboni i Ballarín

Els guardons han reconegut un any més la tasca del comerç local. Foto: Ajuntament

Premi als mercats, i a l’esforç durant la pandèmia

El primer Premi Mercats de Barcelona Jordi Maymó, va recaure en la Frutería Moreno, del Mercat del Carmel, valorada especialment per l’obertura de la nova línia de negoci digital i el seu “servei de venda a domicili sense emissions de diòxid de carboni”. I la millor iniciativa col·lectiva va anar a parar a l’Associació de Venedors del Mercat de Sants, per posar en marxa el projecte pedagògic Aula Gastronòmica.

Pel que fa a les mencions especials per l’esforç i la resiliència del comerç durant la pandèmia, el jurat va reconèixer l’Òptica Cottet i l’Associació de Venedors dels Mercats Municipals de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram