L’equip celebra la consecució del títol. Foto: CNAB

Dotzena Copa del Rei per a l’Atlètic Barceloneta. Els mariners van aconseguir ampliar el seu palmarès el passat dia 6 de març després de derrotar el CN Sant Andreu (6-7) en una final molt ajustada que es va disputar a la piscina de Can Llong de Sabadell en el marc del centenari de l’entitat de la capital del Vallès Occidental. Els andreuencs (que havien eliminat el CN Barcelona als quarts de final) van plantar cara fins al final i van poder empatar a l’última jugada del partit.

Els homes de Jesús Martín van començar el seu camí cap a la final derrotant els amfitrions (7-13) i van resoldre el partit de la semifinal contra el CN Terrassa (6-9). Per la seva banda, el Sant Andreu va derrotar el Barcelona (12-6) i va segellar la classificació per a la final en un partit molt ajustat contra el Canoe (6-7).

El Sant Andreu va començar el partit decisiu molt concentrat. Els homes de Xavi Julià van aconseguir un parcial de 2-0 gràcies a la gran actuació del seu porter, el mallorquí Ramón Lluís Sentís. Jorn Winkelhorst i Yago Bofill van ser els autors dels gols andreuencs.

L’Atlètic va reaccionar al començament del segon període i el serbi Victor Rasovic va retallar distàncies quan només s’havien jugat dos minuts. I si en el primer quart Sentís havia estat un mur, en el segon temps Dani López Pinedo va tenir una actuació estel·lar. Els mariners van aconseguir l’empat pocs minuts abans del descans gràcies a un llançament sorprenent del txec Martin Famera.

Després del descans va començar un intercanvi frenètic de gols. Dani Hernández va tornar a avançar el Sant Andreu, però Larumbe va aconseguir equilibrar novament el marcador. Aleshores van tornar a aparèixer els porters. López Pinedo i Sentís van aturar gairebé totes les accions ofensives dels dos equips, però els dos equips van aconseguir un gol més que situaven el 4-4 al final del tercer quart.

Balazs Sziranyi va donar el primer avantatge del partit a l’Atlètic al minut 3 de l’últim període. Hernández va aconseguir reestablir l’empat al marcador, però el segon gol de Rasovic des de l’extrem tornava a situar l’equip per davant en el marcador. Els andreuencs van tornar a empatar el partit, però Albert Español va aconseguir el gol de la victòria. Hernández va intentar empatar a la desesperada a 30 segons per al final, però el seu llançament va sortir alt.

DERROTA A EUROPA
Sis dies després, els mariners van viatjar al Pireu (Grècia) per jugar a la piscina de l’Olympiakos en la setena jornada de la Lliga de Campions. L’Atlètic va perdre (9-5) i va pagar un mal primer quart en el qual no va veure porteria. Malgrat aquest resultat, els de Jesús Martín mantenen la tercera posició al grup A de la màxima competició europea, que dóna accés a la Final Six que es disputarà a Budapest entre el 2 i el 4 de juny.

El pròxim partit dels mariners a la Champions League serà el dia 16 d’abril contra el ZF Eger a la piscina de Sant Sebastià.