El gimnàs és un referent social del Raval. Foto: Cristian López

El gimnàs social Sant Pau no haurà d’abaixar la persiana. Finalment, després de mesos de negociacions, l’Ajuntament, els propietaris de l’immoble on hi ha el gimnàs i la cooperativa que gestiona l’espai han arribat a un acord per signar un nou contracte de lloguer fins al 30 de juny de 2020. A més, hi ha amb la possibilitat de prorrogar-lo fins al 2021.

L’acord estableix que el gimnàs podria mantenir la seva activitat al local del número 46 de la ronda Sant Pau, sempre que es destini a la pràctica esportiva. D’altra banda, la propietat condonarà 24.000 euros del deute contret, mentre que els altres 16.000 hauran de ser abonats per part de la cooperativa abans del pròxim divendres 28 d’abril.

L’acord també estableix que el Gimnàs Sant Pau haurà de pagar els costos del procediment judicial que es va iniciar per l’impagament de les rendes. Per la seva banda, la propietat es retirarà del procés judicial per fer efectiu el desnonament de l’espai. Diumenge, treballadors i usuaris del gimnàs van celebrar l’acord coincidint amb la festa del 75è aniversari del Sant Pau, en una jornada durant la qual es van organitzar activitats esportives i debats.

HABITATGE A REINA AMÀLIA
L’acord per mantenir el Sant Pau també inclou la compra per part de l’Ajuntament d’un bloc de sis plantes de la part de darrere del gimnàs, al carrer Reina Amàlia, que pertanyia als mateixos propietaris del gimnàs. El consistori ha pagat 1,2 milions d’euros i el destinarà a habitatge social. A més, l’Ajuntament es reserva el dret de tanteig per adquirir l’edifici de la Ronda Sant Pau fins a la finalització del contracte de lloguer amb el Gimnàs Sant Pau.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram