El Borsí serà un equipament per al barri. Foto: Cristian López

Després d’una llarga incògnita, i mesos de reivindicació veïnal liderada per la plataforma ‘El Borsí per al barri’, aquest històric edifici situat entre la plaça Verònica i el carrer Avinyó serà un equipament municipal que acollirà diferents espais veïnals i un de dedicat a la cultura. El Borsí és un edifici classicista de finals del segle XIX.

La notícia la van confirmar el passat divendres 10 de febrer el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i la regidora Gala Pin als membres de la plataforma. Així doncs, la gestió de l’espai serà comunitària i a partir d’ara els veïns hauran de definir els usos d’aquest espai històric del Gòtic. Pel que fa a l’equipament cultural, serà l’Ajuntament qui en concreti què acollirà.

Des de la plataforma ‘El Borsí per al barri’ han celebrat la notícia i l’han descrit com una victòria “gràcies a la pressió veïnal. De totes maneres, des de la plataforma han volgut deixar clar que “no ens conformarem amb qualsevol cosa i no celebrarem res fins que no assegurem la gestió comunitària”.

3,5 MILIONS D’INVERSIÓ
Collboni va explicar que la voluntat del govern municipal és que els usos de l’espai siguin compatibles i es relacionin entre ells. L’Ajuntament té la intenció que els espais siguin compatibles i es relacionin entre ells. Per tal de rehabilitar l’immoble i adequar-lo als seus nous usos, el consistori farà una inversió de 3,5 milions d’euros. Tant l’equipament cultural públic com els espais veïnals comptaran cadascun amb 1.500 metres quadrats i l’Ajuntament espera tenir-los enllestits aquest mandat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram