Una pancarta presideix l’edifici okupat. Foto: Línia Ciutat Vella

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) va decidir a finals de novembre suspendre cautelarment el desallotjament de la Rimaia, el bloc de pisos okupat situat al número 12 de la ronda de Sant Pau. La decisió del TEDH arriba pocs dies després que una jutgessa rebutgés el recurs dels okupes en contra el desallotjament cautelar que havia ordenat.

Així doncs, l’edifici, que és buit des de fa 23 anys i ha viscut diferents episodis d’okupacions, no podrà ser desallotjat, en aplicació de l’article 39 de la Convenció Europea de Drets Humans, mentre duri el procés judicial posat en marxa després de la demanda que van presentar el col·lectiu de la Rimaia. Actualment, en aquest bloc de pisos hi viuen tres famílies amb fills menors d’edat.

Paral·lelament, l’Ajuntament i el grup municipal de la CUP van enviar dos escrits al jutjat que instrueix el cas per demanar la suspensió del desallotjament amb l’argument que al bloc hi viuen diverses famílies, amb fills menors, en situació de vulneració. Cal recordar també que l’Ajuntament va informar el passat 9 de novembre l’obertura d’un expedient al propietari de l’edifici, l’empresari Santiago Cardete, per “incompliment de la funció social” de l’immoble, que queda recollit a la llei del dret a l’habitatge.

La sanció municipal podria arribar a ser de 500.000 euros, ja que l’edifici està buit des del 1993. Tot i les múltiples okupacions que hi ha hagut a l’edifici, l’Ajuntament defensa que això “no és justificació per incomplir la llei”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram