Imatge de la terrassa del Shoko, un dels locals afectats. Foto: Shoko

La normativa de terrasses és igual per a tothom. Amb aquesta màxima el Districte va decidir fa unes setmanes aixecar diverses actes a quatre locals –Shoko, Pacha, Opium i Carpe Diem– de la Marina Village, la zona de restaurants i discoteques de primera línia de mar que queda a la dreta de l’hotel Arts i la Torre Mapfre, per l’incompliment, segons els tècnics municipals, de la normativa de terrasses. I és que aquesta normativa especifica que a les terrasses no hi pot haver música, mentre que en aquests locals, especialment en temporada d’estiu, terrassa i música sempre ha estat un binomi inseparable.

Aquesta situació va provocar que des del Districte s’exigís als locals que aturessin de forma immediata aquesta pràctica però, segons expliquen fonts municipals, van optar per apagar la música de la terrassa i deixar obertes les finestres i portes de l’interior del local perquè la música també s’escoltés a l’exterior. Per la seva banda, el representant legal dels establiments ha assegurat a El Periódico que fa més de 20 anys que aquests locals formen una zona especial d’oci i que “no són part de la via pública”.

Ahir, veient que l’incompliment de la normativa continuava, els inspectors municipals es van presentar a dos dels locals, Shoko i Pacha, per precintar-los els equips de música. Finalment, però, no va ser necessari, ja que els inspectors van poder comprovar que s’havien instal·lat portes noves per separar l’interior del local i la terrassa.

NORMATIVA INTERPRETABLE
La polèmica amb aquests locals ha sorgit ara perquè l’actual govern fa una interpretació de la normativa que no feien ni CiU ni PSC quan eren al capdavant del Districte. Mentre que ara es defensa que les terrasses, tot i estar al nivell del mar, han de complir la norma general de la ciutat, els anteriors governs donaven a la zona un tractament singular a causa de la seva ubicació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram