Jaume Collboni signa l’acord per promoure la inclusió a l’Ajuntament. Foto: Ajuntament.

L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l’Asociación Foro de la Contratación Responsable per incentivar l’accessibilitat i la integració laboral i social de les persones amb discapacitat.  Es farà mitjançant la introducció de clàusules socials que incentivin la contractació laboral de persones amb discapacitat. També es crearà una comissió mixta de seguiment per definir, impulsar i aprovar actuacions i resoldre incidències.

Des de l’any 2007 va quedar establerta l’obligatorietat de la reserva social en la contractació del consistori. Aquest és un mecanisme per reforçar les polítiques socials, crear oportunitats d’inserció laboral per a persones amb dificultats especials i promoure l’economia social a la ciutat. L’acord signat facilitarà l’aplicació de la reserva en tots els àmbits de l’administració.

Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde, ha signat el document en nom de l’Ajuntament juntament amb l’expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, que representa l’Asociación Foro de la Contratación Responsable. Collboni ha reivindicat la ciutat com a pionera en aquest àmbit: “Barcelona compta amb el talent de les persones amb discapacitat i està liderant els canvis que venen sense deixar enrere ningú”.

La contractació reservada va adreçada als Centres Especials de Treball d’Iniciativa Social i Empreses d’Inserció, que són empreses que es dediquen a la inserció social i laboral tant de persones amb discapacitat com de persones amb dificultats d’inserció laboral.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram