La foto de família dels campions amb la Copa. Foto: CNAB

La catorzena Copa del Rei ja és a les vitrines de l’Atlètic Barceloneta. El conjunt mariner va tornar a demostrar que és l’equip a batre i va completar una competició immaculada a Tenerife durant el primer cap de setmana d’aquest mes. El camí dels mariners els va portar a derrotar el Mataró, el Sant Andreu i el Terrassa per alçar la segona competició de la temporada.

Els de Chus Martín van voler demostrar, des del primer partit, que volien la Copa i van dominar la competició, que es va disputar a la piscina Acidalio Lorenzo de Santa Cruz de Tenerife. El primer rival en el camí cap al títol va ser el Mataró, que va oferir poca resistència (14-4).

L’endemà, en la semifinal, l’Atlètic va haver de veure’s les cares contra el Sant Andreu, que va plantar cara al primer parcial, però que va caure gràcies a una ratxa de cinc gols consecutius que van fer que el resultat passés del 2-2 al 7-2. Els de la Barceloneta van certificar el passi a la final guanyant per 14-5.

En el partit decisiu, els de Martín es van veure sorpresos per una sortida forta del Terrassa, que es va apuntar el primer parcial, però els mariners van reaccionar al segon període per marxar al descans amb una renda mínima (4-5). Després del descans, l’equip va haver de picar pedra per derrotar els vallesans i no va poder cantar victòria fins a l’últim parcial. Finalment, però, la Copa va viatjar cap a les vitrines del club (8-13) i Alberto Munárriz va ser escollit l’MVP de la competició.

CERTIFICAR LA ‘FINAL EIGHT’
Amb el segon títol del curs al sarró, el dia a dia del club torna a passar per la Divisió d’Honor i, sobretot, per la Champions. Amb la fase regular de la lliga domèstica encarrilada (15 partits, 15 victòries), l’equip vol consolidar-se entre els quatre primers del seu grup de la màxima competició continental per accedir a la lluita pel títol.

Els dos pròxims compromisos continentals de l’Atlètic seran el pròxim dia 28, a la piscina de Sant Sebastià contra el Partizan (el cuer), i la visita a la piscina del Dynamo de Moscou, un rival directe, el dia 14 de març.

A PUNT DE DONAR LA SORPRESA
El Barcelona, per la seva banda, va estar a punt de donar la sorpresa i eliminar l’equip que seria subcampió, el Terrassa. Els de Toni Esteller van forçar la pròrroga contra els terrassencs després de remuntar un 5-1 i van forçar la pròrroga aconseguint que el conjunt de Dídac Cobacho només marqués un gol en tota la segona meitat del partit.

Després dels 32 minuts reglamentaris, doncs, va ser necessari anar als llançaments de penal per decidir el primer semifinalista. Els cenebistes van acabar perdent per 12-11.