Menjar peix de temporada suposa adquirir-lo a un millor preu (perquè hi ha més oferta) i també obtenir-lo de més qualitat i amb un sabor molt més intens. A excepció d’alguns peixos com l’halibut, la palometa o el mer, que gràcies a les piscifactories poden consumir-se tot l’any, la majoria tenen mesos que són més propicis per a la seva compra i per al seu consum. Repassem-los.
- Sardina, de maig a octubre
- Peix espasa, d’abril a novembre
- Sorell, d’abril a octubre
- Gall, de març a abril
- Bonítol, de juny a octubre
- Tonyina, de març a juny
- Aladroc, d’abril a juny
- Bacallà, de desembre a maig
- Besuc i Llobarro, de novembre a març
- Escamarlà i Llamàntol, entre juny i setembre i entre desembre i febrer
- Cranc, de setembre a octubre
- Nècores, de novembre a desembre
- Llagosta, de gener a març
- Pop, de setembre a desembre
- Cloïssa i escopinyes, de juny a octubre
- Ostres, de novembre a febrer
- Navalles, de juny a octubre
Com dèiem, consumir peix de temporada es nota en el sabor i en el preu. Ens aportarà un major valor nutricional i, a més, respectem el cicle biològic de cada espècie, per la qual cosa també contribuirem a respectar el medi ambient. Sense dubte, tot són avantatges.
Eva Remolina, AMIC