Peixos

Consumir peix de temporada es nota en el sabor i en el preu. Foto: AMIC

Menjar peix de temporada suposa adquirir-lo a un millor preu (perquè hi ha més oferta) i també obtenir-lo de més qualitat i amb un sabor molt més intens. A excepció d’alguns peixos com l’halibut, la palometa o el mer, que gràcies a les piscifactories poden consumir-se tot l’any, la majoria tenen mesos que són més propicis per a la seva compra i per al seu consum. Repassem-los.

  • Sardina, de maig a octubre
  • Peix espasa, d’abril a novembre
  • Sorell, d’abril a octubre
  • Gall, de març a abril
  • Bonítol, de juny a octubre
  • Tonyina, de març a juny
  • Aladroc, d’abril a juny
  • Bacallà, de desembre a maig
  • Besuc i Llobarro, de novembre a març
  • Escamarlà i Llamàntol, entre juny i setembre i entre desembre i febrer
  • Cranc, de setembre a octubre
  • Nècores, de novembre a desembre
  • Llagosta, de gener a març
  • Pop, de setembre a desembre
  • Cloïssa i escopinyes, de juny a octubre
  • Ostres, de novembre a febrer
  • Navalles, de juny a octubre

Com dèiem, consumir peix de temporada es nota en el sabor i en el preu. Ens aportarà un major valor nutricional i, a més, respectem el cicle biològic de cada espècie, per la qual cosa també contribuirem a respectar el medi ambient. Sense dubte, tot són avantatges.

Eva Remolina, AMIC

WhatsAppEmailXFacebookTelegram