Loteria

El primer sorteig es farà el 20 de desembre i els premis individuals seran de fins a 1.000.000 euros. Foto: Arxiu

Loteries de Catalunya ha impulsat el joc ‘La Dooble’, a través del qual vol ajudar el teixit associatiu i ser “alternativa” a les participacions de la grossa de Nadal estatal. Els beneficis de la venda es destinaran a finançar programes i actuacions socials.

El primer sorteig es farà el 20 de desembre i els premis individuals seran de fins a 1.000.000 euros. Els bitllets tenen dos números: un de set xifres, que opta al premi individual, i un de cinc, que opta als premis col·lectius. Cada bitllet val quatre euros. A més, les entitats participants també podran rebre premis pel fet de vendre participacions: una entitat rebrà 30.000 euros, tres 20.000 cadascuna i 10 10.000 cadascuna.

Per participacions

Els jugadors podran comprar els números d’una entitat concreta, ja sigui comprant una participació física venuda directament per l’entitat o als punts de venda de Loteries i a la pàgina web. També ho podran fer a través d’enllaços que les entitats poden compartir i que redirigiran al web de Loteries.

Doble sorteig

Es faran dos sorteigs. En el primer, hi haurà una selecció aleatòria entre tots els números de set xifres dels bitllets que s’hagin venut. D’aquesta manera, el primer mai quedarà desert. Pel que fa al segon premi, el col·lectiu, es faran dues seleccions de números aleatoris: el premi de les terminacions i el premi del reintegrament. En el primer se seleccionaran aleatòriament tres números entre 0 i 99 i obtindran premi tots aquells bitllets en què el número de cinc xifres finalitzi amb alguna d’aquestes terminacions. El valor del premi es calcula dividint la bossa de premis entre la quantitat de bitllets guanyadors. En el segon cas, se seleccionarà aleatòriament un número entre 0 i 9 i obtindran premi tots els bitllets en què el número de cinc xifres finalitzi amb aquest dígit. Aquest obtindrà un premi de quatre euros.

Entitats participants

Les entitats que hi participin rebran un número de cinc xifres, que sortirà imprès en totes les participacions que encarregui. Aquest número no s’assignarà a cap altra entitat. Per a cada número hi haurà 8.500 bitllets disponibles, dels quals 8.000 es podran imprimir en participacions i 500 es destinaran a la venda en els terminals o a través del web de Loteries.