Calçots arrebossats

Foto: Ramon Font/AMIC

El calçot és un producte de temporada, però això no ha d’impedir que en gaudim tot l’any. Precisament en plena campanya, moltes persones aprofiten per congelar-los en paquetets (ja cuits, plats i tallats amb una mida d’entre 10 i 15 centímetres) i així disposar-ne tot l’any.

Això ens permetrà elaborar un plat molt senzill i ideal per servir com a snack o acompanyant altres plats: els calçots arrebossats. A més, és una recepta ideal per a fer-la junt amb els més petits de la casa, a qui encantarà empastifar-se els dits amb la farina, l’ou i el pa ratllat. Som-hi!

Ingredients

  • Calçots cuits i pelats
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Ou batut
  • Salsa al gust

Preparació

  1. Primer agafem els calçots ja cuits i pelats i els enfarinem bé.
  2. A continuació, els remullem a consciència dins d’un recipient on tindrem ja els ous batuts.
  3. Un cop fet això, els passem pel pa ratllat amb l’objectiu que aquest hi quedi ben adherit. Volem que al final ens quedin amb una textura cruixent.
  4. Seguidament, els posem damunt d’una safata apta per a forn, amb el paper corresponent a sota. Tot i que els podríem fer també fregits en oli calent, al forn sempre resulten més saludables.
  5. Els mantenim al forn fins que el pa ratllat ens avisi amb el seu color ben daurat, tirant a torrat, però sense passar-nos massa.
  6. Finalment, ja els podem servir, acompanyats d’alguna salsa que ens agradi. Recomanem la típica salsa salvitxada de la calçotada o, si no en tenim, de romesco, que s’hi assembla molt.

Ramon Font, AMIC

WhatsAppEmailXFacebookTelegram