nenes esmorzant

Foto: Freepik

No és cap novetat, però cal continuar fent èmfasi en el perill d’ensucrar excessivament la vida dels infants. Ens ho torna a recordar un estudi impulsat per la Universitat de Granada que adverteix que els nens espanyols consumeixen 55,7 grams diaris de sucres afegits, més del doble de la recomanació de l’OMS, que és de 25 grams al dia, com a molt. L’estudi es pot llegir actualment a la revista científica Nutrients.

Cal destacar que la font més important d’aquests sucres afegits és el consum d’aliments amb baixa densitat nutricional, és a dir, sucre blanc, melmelades, salses, llaminadures, galetes, gelats, barretes de xocolata o begudes energètiques, per exemple. Molts d’ells són aliments que es prenen per esmorzar o per berenar i poden substituir-se perfectament per aliments naturals. Les fruites són la millor alternativa, perquè contenen sucre natural i altres nutrients, però també podem promoure altres aliments atractius per als infants. Per exemple, flocs de civada en lloc de cereals industrials, fruits secs naturals, fruites deshidratades, batuts naturals, crispetes, iogurts sense sucre però amb trossets de plàtan, poma i fins i tot panses…

Les claus

  • Obesitat: L’augment d’infants amb sobrepès i obesitat s’associa a dietes riques en sucres afegits.
  • Nutrició: Els aliments que contenen més sucre destaquen pel seu escàs valor nutricional.
  • Esmorzars: Una alternativa als cereals industrial és el consum de flocs de civada o el musli.
  • Berenars: Els fruits secs, els iogurts naturals o els batuts naturals són bones alternatives.
WhatsAppEmailXFacebookTelegram