Mariona Teixidó

Mariona Teixidó, a la Lliga Catalana. Foto: FCQB/M.A. Chazo

Mariona Teixidó (Manresa, 1995), la Teixi, té el do de la ubiqüitat. L’aler de la Penya sempre fa la broma que trenca el gel o treu ferro a la situació, parla, però, sobretot, escolta, es deixa la pell i no s’amaga a la pista. Intangibles que construeixen equips i donen punts, però que l’estadística, sempre tan freda, no reflecteix. Que Teixidó hagi anotat només 7 de seus 29 tirs de camp a la Lliga Femenina Challenge és qüestió de punteria. N’hi sobra en molts altres aspectes.

Laia Lamana, excompanya del Bàsquet Femení Sant Adrià i ara al Celta, s’emociona recordant el gest de la manresana quan es van classificar per a la fase d’ascens a Lliga Femenina de Leganés. “M’havia operat del braç feia uns dies i em va dedicar la victòria i la classificació. Jo plorava d’alegria i d’impotència, i em va dir que em tindria per al que necessités i que jo podia ajudar molt l’equip des de fora de la pista”.

“Per a mi la Mariona és referent en tots els aspectes del bàsquet. N’hi ha un d’importantíssim i que cuida molt, el vestidor. Sempre serà una peça vital en un grup perquè li surt de manera natural”, la retrata Berta Sellarès, amb qui va coincidir al CB Igualada i amiga i companya de pis. “És un cul inquiet i té una energia per fer mil coses”, afegeix. “Estic molt bé i molt contenta en aquesta nova aventura a Badalona”, reconeix Teixidó, amb ganes del pròxim repte: dissabte contra el CB Jairis a Múrcia.