Cornellà de futbol

El Cornellà és l’únic representant metropolità a la Primera RFEF. Foto: UEC

Entre 1977 i 2021, el tercer nivell del futbol estatal ha estat la Segona Divisió B. Dividida en diferents grups seguint una lògica geogràfica (amb algunes excepcions), durant més de quatre dècades ha estat la categoria de bronze a Espanya. Però fa uns mesos, la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va anunciar la reformulació de les competicions que organitza, que a la pràctica implica la desaparició d’aquesta històrica competició i el naixement de dues de noves: la Primera RFEF i la Segona RFEF.

La Primera es divideix en dos grups de 20 i només tindrà un representant de l’àrea metropolitana: la UE Cornellà. L’equip que entrenarà el valencià Raúl Casañ s’haurà de veure les cares, a partir de l’últim cap de setmana del mes d’agost (que és quan està previst l’inici de la lliga) contra equips històrics com l’Albacete, el Sabadell, el Castellón i el Nàstic de Tarragona, i també contra conjunts com l’Atlético Baleares, l’Andorra, la Balompédica Linense i el Llagostera, entre altres. El primer classificat de cada grup pujarà a Segona Divisió i tindrà garantida la seva presència a la Copa del Rei, mentre que entre el segon i el cinquè de cada grup es decidiran les altres dues places d’ascens. Perdran la categoria els cinc pitjors classificats de cada grup.

Més nombrosa, en canvi, serà la presència de conjunts metropolitans en el nou quart nivell del futbol espanyol, la Segona RFEF. Aquesta categoria se subdividirà en cinc grups de 18 equips cadascun, amb els equips de l’àrea metropolitana enquadrats al grup 3: són el CF Badalona, el Cerdanyola FC, el CE Europa (Barcelona) i l’AE Prat. En aquest grup també hi ha un club històric, el Numancia de Sòria, i conjunts de l’Aragó, les Balears i la resta de Catalunya. Igual que passa en la Primera RFEF, el primer classificat de cada grup tindrà garantit l’ascens de categoria, entre el segon i el cinquè també jugaran pel descens, el tretzè de cada grup podria baixar i entre el catorzè i el divuitè baixaran a Tercera.