Curro Espinós

Curro Espinós, president de l’RC de Polo. Foto: RCPB

“Fer 125 anys és una fita pels números i, sobretot, el fruit d’un compromís amb tot, els socis i sòcies, l’esport, la ciutat, el país, els valors de l’esport…”, celebra Curro Espinós, president des de 2016 de l’RC de Polo de Barcelona, en una conversa amb Raúl Andreu per a Mundo Deportivo.

Recorda, orgullós, que va ser l’únic club privat de l’Estat que va albergar una prova olímpica (els salts d’equitació) als Jocs de Barcelona 1992. Dubta si també ho ha estat d’arreu del món. Amb cinc seccions (polo, hípica, tenis, pàdel i hoquei herba), l’RC de Polo ha celebrat la seva efemèride amb molta energia: “Hem organitzat moltes coses i fer-ho amb salut de club, la ciutat i els socis i sòcies ha estat el moment més especial”.

L’RC de Polo té cinc seccions esportives (polo, hípica, tenis, pàdel i hoquei herba)

L’entitat té 11.000 socis i sòcies i, de moment, no s’hi pot inscriure ningú més: “Ara mateix estem a prop dels límits de servei que els podem oferir. Tenim molt limitat el creixement malgrat disposar de 20 hectàrees i perquè el món del cavall ocupa molt espai. Els projectes de futur vindran en sentit vertical”.

Les escoles esportives

Espinós es retrata com un president que “estima el club” i que ha estat “uns anys donant el màxim juntament amb el seu equip perquè l’entitat continuï tenint la transcendència d’aquests anys”. I perquè això sigui possible és fonamental l’aposta de les escoles esportives, que arriben a més de 2.300 nens i nenes: “Són el gran èxit del club perquè els transmets els valors de l’equip i, sobretot, el coneixement i la pràctica d’aquestes cinc disciplines que estimem tant. L’esport crea millors persones i millors persones creen millors societats”.

Reivindica la importància del Concurs de Salts Internacional (CSIO), que aquest any ha arribat a la seva 110a edició.

“L’esport crea millors persones i millors persones creen millors societats”

“La ciutat és conscient de la magnitud d’un esdeveniment així i de la dificultat de recuperar-lo si, al final, el perds. És un patrimoni que tenim”, exposa.

“Tot esport que no estigui vinculat amb el futbol té manca de recursos per molts motius i d’aquí que l’ajuda de les institucions sigui molt important. Per això, tot i que a nosaltres ens ajuden, necessitaríem que ho fessin més per dur a terme els projectes que hi ha sobre la taula. Les ajudes públiques no han arribat al 7% del pressupost, i si ho compares amb altres esdeveniments, és molt poc”, adverteix Espinós.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram