UE Cornellà

Una imatge d’un partit a l’estadi municipal de fa pocs anys. Foto: UE Cornellà

La Unió Esportiva Cornellà, la nau insígnia de l’esport local que competeix a Primera Federació de futbol -l’antiga Segona B-, continua jugant els seus partits com a local fora de la província. Ho fa des del setembre a Palamós, on hi ha l’únic estadi que compleix amb els requisits de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per a la categoria. L’any passat, de fet, el Cornellà ja va haver de jugar els seus enfrontaments com a local al camp de l’Espanyol, però les necessitats del club blanc-i-blau van obligar els verds a buscar una alternativa.

La qüestió és que el Nou Municipal, propietat de l’Ajuntament i inaugurat fa tan sols 12 anys al costat del camp de l’Espanyol, no compleix amb els requisits de la federació espanyola, i ara el consistori es planteja fer-hi obres de millora.

En parlem amb el tinent d’alcaldia Antonio Martínez Flor, que col·loca la pilota a la teulada de la federació. “Tot depèn que la RFEF rebaixi les condicions per jugar a la categoria”, considera el tinent d’alcaldia, que recorda que ni tan sols l’estadi de la Bòbila, a Gavà, que va estar a sobre la taula com a possible solució, complia amb els requisits per acollir els partits.

Nou projecte

Amb tot, Martínez Flor informa que l’Ajuntament ha aprovat un projecte valorat en 850.000 euros –contemplats als pressupostos– per instal·lar una nova gespa artificial al Nou Municipal i ampliar-lo per adaptar-lo als estàndards de la UEFA –que sí que permet la gespa artificial–, a l’espera que la RFEF ho accepti.

A més, el regidor considera que no té sentit treure del Nou Municipal els equips de la pedrera del club per tenir un camp de gespa natural on només es juguin una vintena de partits l’any.

Sigui com sigui, els ultres del Cornellà, els Cornehools, ja van anunciar al principi de la temporada que no es desplaçarien a Palamós per no ser “partícips d’aquesta farsa” d’anar a jugar com a locals a la província de Girona. A més, els aficionats titllen “d’elitistes” els requisits federatius.

El Cornellà, al seu torn, lamenta les incomoditats per als seguidors i assenyala que no hi havia cap altra opció que no fos Palamós, exceptuant la renúncia a jugar a Primera Federació.

L’estadi de l’Espanyol lluita per ser seu del Mundial 2030

L’Stage Front Stadium de l’Espanyol, ubicat entre Cornellà i el Prat, es perfila com una de les seus del Mundial de futbol del 2030, que organitzaran de manera conjunta Espanya, Portugal i el Marroc. La notícia se sap des de l’octubre, quan va començar una cursa entre diferents estadis per ser escollits com a seu d’una de les competicions més rellevants del món.

En aquest sentit, a Espanya li corresponen 10 seus. Ara per ara, però, hi ha 15 estadis candidats, entre ells el de l’Espanyol. Es tracta d’un equipament de quatre estrelles que compleix amb els requisits i que recentment va aprovar amb nota l’avaluació de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que és qui ha d’elevar, amb la col·laboració del Consejo Superior de Deportes, la seva proposta definitiva a la FIFA, que és l’organisme que decidirà si el camp blanc-i-blau allotja partits del Mundial. Està previst que això se sàpiga a principis de l’any que ve.

Qui també està força interessat perquè això es faci realitat és l’Ajuntament, que conjuntament amb el del Prat ha maniobrat per mostrar la seva col·laboració amb el que calgui perquè el camp perico sigui seu del Mundial 2030. Així ho va expressar l’alcalde, Antonio Balmón, durant el Ple de l’octubre, quan PP i Vox van presentar una moció instant al consistori a aprovar una declaració institucional a favor d’acollir la cita. “Hem fet més del que demana la moció”, va dir Balmón. Davant d’aquestes afirmacions, PP i Vox van decidir retirar la proposta.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram