Autobusos TMB

TMB assegura que la plantilla de conductors de busos està molt masculinitzada. Foto: Arxiu

TMB vol fer una ampliació notable del nombre de conductors i conductores d’autobusos que té en plantilla. Aquesta decisió, que s’emmarca dins les polítiques d’igualtat de Transports Metropolitans de Barcelona contempla sumar 350 professionals a l’empresa pública, dels quals hi haurà una reserva del 40% de les places per a dones.

La convocatòria, que es pot consultar al web de TMB permetrà augmentar el percentatge de dones que actualment és només del 10% del total. Segons expliquen des de TMB, “fins al 31 d’octubre es poden enviar les convocatòries per a la que suposarà una de les contractacions de personal més gran de la història de TMB”.

Aquesta és una de les accions que estableix el Pla d’Igualtat de Bus que té com a objectiu principal “assegurar la igualtat de tracte i d’oportunitats i prevenir qualsevol mena de discriminació per raó de gènere que es pugui produir”. Així mateix, la convocatòria va acompanyada d’una campanya a xarxes socials de TMB.

Feminitzar la plantilla

La manca de conductores és un problema endèmic a la plantilla de busos de TMB. Tal com assegurava una conductora en una entrevista al diari Línia, “en la societat masclista on vivim”, les conductores es poden trobar amb comentaris que “no són adients o algun paternalisme dins l’empresa”. “Hi ha qui es pensa que no sabem com funciona un autobús per ser dones”, remarcava.

És per això que la presidenta de TMB, Laia Bonet, ha reivindicat “la necessitat de continuar impulsant el talent femení” i ha destacat que aquesta convocatòria se suma a la incorporació de 240 professionals del passat juny. Bonet ha recordat que en aquella ocasió un 26% de les noves incorporacions ja van ser dones i ha recalcat que TMB continua incorporant “talent femení a un sector masculinitzat, un fet que representa un avenç important per a la companyia i per a la societat”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram