Radar escola Barcelona

Imatge d’arxiu d’un radar a Barcelona. Foto: ACN

El passat mes de setembre s’anunciava la incorporació de 17 nous radars de punt a l’interior de Barcelona. Ara, segons ha indicat l’Ajuntament de la capital catalana, han iniciat l’anomenada fase informativa. 12 dels radars estan situats en entorns escolars i 5 més en altres punts de la ciutat considerats de risc a causa de la circulació a velocitat inadequada.

La mesura té com a objectiu reduir la sinistralitat a la ciutat garantint el compliment dels límits de velocitat. Després d’un període en el qual han estat funcionant en fase pedagògica, a partir d’ara enceten una etapa de tres mesos durant la qual s’enviaran avisos a les persones que infringeixin la normativa. Passat aquest temps, començaran les sancions.

L’excés de velocitat: un dels principals factors dels sinistres

El consistori subratlla que un dels factors que més influeixen com a causa indirecta sobre els sinistres és l’excés de velocitat. En aquest context, l’Ajuntament ha apostat per implantar aquest sistema de control automàtic, d’acord amb els objectius que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024 i el Pla Local de Seguretat Viària de Barcelona 2019-22.

El moviment també s’emmarca en l’objectiu del govern municipal de Barcelona que la velocitat prioritària a l’interior de la ciutat per al trànsit rodat sigui de 30 quilòmetres per hora.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram