mòbils

La prova es farà el pròxim 2 de novembre. Foto: Pexels

L’accident d’IQOXE a Tarragona, el gener del 2020, va fer que la Generalitat es plantegés introduir modificacions al seu Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT).

Tal com explicava el Línia el passat mes de juny, el projecte impulsat pel Departament d’Interior, valorat en 160.000 euros, inclou sistemes com sirenes o SMS amb l’objectiu de “conscienciar la població dels riscos associats a conviure amb una activitat industrial del sector químic i donar a conèixer els sistemes d’avisos”.

El sistema d’alertes arriba al novembre

A partir d’aquest novembre començarà la prova del sistema d’alertes per missatge al mòbil (SMS) a tota la població de Catalunya en casos d’emergència, segons ha avançat TV3.  De fet, està previst que la prova amb la població es faci el 2 de novembre per després poder implementar aquest sistema definitivament. D’aquesta manera, els ciutadans que es trobin en l’àrea d’influència de l’emergència rebrà un missatge informatiu que l’indicarà com ha d’actuar. Una informació que continuarà sent festionada per Protecció Civil.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram