Alejandro Guerrero

L’any 2019 va tenir lloc un esdeveniment històric que ens convidava a totes a ser millors, més lliures i organitzades: l’obertura del Centre LGTBI de Barcelona. El primer espai a la ciutat des de la restauració de la democràcia dedicat a atendre transversalment les necessitats i demandes del col·lectiu i a oferir-nos eines. Ja era hora! Perquè sabem que els senyoros de sempre no ens volen visibles ni organitzades.

El 19 de gener de fa 5 anys inauguràvem amb alegria, il·lusió i esperança aquest espai municipal amb una festa amb música i parlaments de diverses entitats. Mai oblidaré les paraules plenes de convicció i amor tant de la llavors regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, com de la meva estimada Ada Colau, la primera alcaldessa de Barcelona dona i a més progressista, d’origen popular i orgullosament bisexual! El reflex d’una ciutat cada vegada més diversa i alhora orgullosa de ser-ho.

Un espai de reparació històrica vers les persones LGTBI+. També un lloc d’empoderament per tenir presència a totes les institucions i ser ben visibles sense el permís de ningú.

I com vam demostrar que hem perdut la por i que la lluita no és reversible? Amb la gran concentració que pocs dies després de la inauguració vam fer davant del Centre LGTBI en rebuig absolut a l’agressió que grups feixistes van dur a terme contra el local al carrer del Comte Borrell.

“Cal fer xarxa; ser un col·lectiu unit perquè la societat no ens expulsi més de la vida”

Va ser un dels moments més emocionants i alhora de reafirmació política que he viscut. Érem centenars, sense odi ni ganes de revenja i amb un clar missatge comú: som aquí, som així i no farem ni un pas enrere! Un acte sociopolític en defensa de la nostra existència, perquè mai desapareixerem.

Cal fer xarxa; ser un col·lectiu unit perquè la societat no ens expulsi més de la vida. No ho podem tolerar, i per això el 2022 vaig decidir apuntar-me al Voluntariat de l’Observatori contra l’Homofòbia al Centre de Sant Antoni. Amb una visió transversal i un programa complet, ajudem les usuàries a saber com defensar-se en àmbits del dia a dia que de vegades desconeixem.

Entre altres coses, el centre organitza jornades sobre eines psicosocials per saber acompanyar víctimes de violències, ens ofereix un coneixement general, però molt necessari, per saber com manegar-nos amb l’ordenament jurídic o ens forma en comunicació i xarxes socials per difondre les activitats del programa.

Us animo a conèixer el Centre LGTBI de Barcelona i m’acomiado amb un recordatori: les dones trans són dones!

Ens veiem als carrers i a la lluita institucional!

Alejandro Guerrero, conseller portaveu de Barcelona En Comú al districte de Sant Martí

WhatsAppEmailXFacebookTelegram