Parets desnonament

Imatge de la casa de la parella desnonada. Foto: Google Maps

Dormint al cotxe i vivint al carrer, d’un costat cap a l’altre. Aquesta és la situació en què es troben la Laura i l’Andrés després que el 8 de juliol fossin desnonats de la casa on vivien, al número 66 de l’avinguda Casanovas de Parets. “Ens han deixat amb una mà al davant i l’altra al darrere, i ningú ens dona cap solució tot i haver estat enganyats completament”, denuncia la Laura en declaracions al diari Línia.

Segons explica, ella i la seva parella haurien estat víctimes d’una estafa immobiliària que els hauria portat a aquesta situació. “Quan el 2013 va morir la meva mare, que em va deixar el seu pis, vam haver de fer front a totes les despeses que suposava heretar-lo i a les del pis en si mateix, i vam confiar en un home que ens va deixar en mans de dos prestadors”, recorda. “Un d’ells es va quedar el pis per decisió del Jutjat de Mollet”, lamenta, mentre la casa familiar de la qual ara han estat desnonats va entrar en subhasta pel deute acumulat. En aquest cas, l’habitatge el va adquirir l’empresa de l’usurer en qui la parella va confiar. “Ens han massacrat”, assegura l’afectada.

Arran de tot plegat, la Laura i l’Andrés van denunciar el cas i ara esperen el judici. Amb tot, aquest procediment no va ser suficient per aturar el desnonament del 8 de juliol, en el qual van actuar cinc furgons de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra. Era el tercer intent de desnonament de la parella.

A l’espera de solucions

Més enllà dels motius del desnonament, la PAH de Mollet i el Baix Vallès acusa l’Ajuntament de Parets de “no moure un dit”. “La parella només demana que tramitin la mesa d’emergència i que el consistori compleixi la llei i la seva obligació de reallotjament temporal fins a l’entrega del pis”, detallen. Tot i això, segons explica la Laura, la resposta municipal hauria estat negativa.

“Ens diuen que no complim els criteris perquè tenim dos sous quan és mentida, perquè jo he perdut la feina arran de tota aquesta situació i el meu marit està de baixa”, lamenta. “A més, també ens diuen que ens hauríem d’haver espavilat abans perquè el cas ve de lluny, però la realitat és que no ens van notificar el desnonament fins fa 15 dies, malgrat estar programat des de l’abril”, afegeix.

Mentrestant, la PAH continua negociant amb l’Ajuntament buscant una solució, després que la parella hagi estat uns dies en un hotel, costejat per ells mateixos. “No podíem pagar més nits i ara estem al carrer, dormint al cotxe i demanant a amics que ens rentin la roba perquè ni jo ni el meu marit tenim la família aquí”, explica l’afectada, que diu que estan mirant pisos de lloguer, però que no se’ls poden permetre. “Els preus estan pels núvols, no sé què farem”, lamenta.

La versió de l’Ajuntament

Davant de tot plegat, aquesta publicació s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Parets per conèixer la seva versió dels fets, des d’on han indicat que han derivat la qüestió als serveis socials. “Van ser coneixedors de l’avís de desnonament el març del 2023 i van sol·licitar la mesa d’emergència aquest passat 2 de juliol”, detallen. “Aquesta cita la van anul·lar i es va reprogramar per al dia 11, quan van ser atesos per dues persones referents del servei”, afegeixen. “Després, el dia 12 es tramita la mesa d’emergència i el 15 s’envia”.

Pel que fa a la situació econòmica de la parella, serveis socials assegura que “tenen ingressos i no han aportat la documentació bancària que se’ls requeria”. Amb tot, expliquen que el dia 17 “van tenir una reunió per videoconferència la regidora de Drets Social, Gemma Garcia, la representant de la PAH i els afectats”, en la qual es va concretar que entre el dia 17 i 18 “portarien els documents econòmics sol·licitats” per poder avançar en la recerca d’una solució per a la parella.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram