Aigües residuals

L’estudi comptarà amb 1.000 entrevistes i determinarà la presència de Covid-19 a l’aigua. Foto: Arxiu/ACN

Fins al 19 de juliol, l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), juntament amb Gesop, realitzarà l’enquesta Hàbits i Estils de Vida Barcelona 2021 (Lifestyle Habits Survey Barcelona 2021 SCOREwater 2021) que estudiarà les aigües residuals de tres barris de Barcelona.

El projecte s’emmarca en la iniciativa europea ScoreWater. Dins d’aquest projecte, l’IERMB també durà a terme un estudi de les aigües residuals amb el qual s’analitzarà la presència de Covid-19.

Així, l’estudi, que comptarà amb 1.000 entrevistes, també analitzarà els hàbits de vida de la població en funció del seu perfil socioeconòmic i els preguntarà sobre l’eliminació de residus higiènics, olis i greixos al domicili particular, l’adherència a la teràpia amb antibiòtics, la qualitat de la dieta, l’activitat física, l’obesitat i altres factors de risc per a la salut.

“La informació obtinguda mitjançant l’enquesta LHS-SCOREwater 2021 permetrà conèixer millor els problemes amb impactes importants en la gestió del cicle de l’aigua”, expliquen des de l’IERMB. “Per exemple, la descàrrega de productes higiènics, olis i greixos, que causen danys ambientals, a més de bloquejos a les canonades que encareixen el manteniment del clavegueram”, afegeixen.

D’altra banda, els resultats permetran aprofundir en qüestions de salut pública de màxima rellevància, com la resistència bacteriana als antibiòtics, la qualitat de les dietes lligada a la posició socioeconòmica de la població o la vigilància del SARS-CoV-2.