Sala Versus Glòries

Escena de l’obra ‘Un viatge a París’, que tancarà el cicle #EnDansa. Foto: Cedida

Els amants de la dansa tenen una cita amb la Sala Versus Glòries de Barcelona. La programació estiuenca del petit teatre del Fort Pienc té com a protagonista el Segon Cicle d’Estiu de Dansa Contemporània #EnDansa, que ha arrencat aquest 2 de juliol. Durant cinc setmanes, fins al 3 d’agost, es podrà gaudir de diversos espectacles de dansa, un per setmana, amb estils i temàtiques de tota mena.

Després de les bones sensacions que va deixar la primera edició del cicle, la Sala Versus Glòries repeteix la seva aposta pel món de la dansa. “Veure dansa de proximitat en un espai petit és una experiència molt bonica. Ets espectador, però també sembla que formis part de la història i que hi siguis a dins”, explica el director artístic de la sala, Ramon Godino.

L’ús abusiu de la tecnologia i les xarxes socials, els esforços per aconseguir la glòria, l’emigració i les conseqüències de viure en guerra, les diferències entre països i les relacions intergeneracionals són les temàtiques de les cinc peces del cicle. Plasmar aquesta mena de continguts en una coreografia, però, no sempre és fàcil. Així i tot, els responsables de la Versus fan una crida a omplir les 90 butaques de la sala. “A vegades costa entendre la dansa, per això convidem la gent a deixar-se anar i fluir. Cal arriscar-se a no comprendre tot el que veiem en un espectacle i gaudir sense pretensions”, assegura Godino.

Nova temporada

La maquinària del recinte no s’atura. El 21 d’agost, després de la clausura del cicle de dansa, el teatre tornarà a la Versus Glòries amb un final de temporada que serà el pas previ a la presentació del calendari artístic del curs 2024/25. A partir de setembre, el teatre s’omplirà d’activitat amb tres produccions pròpies i diverses propostes de companyies emergents de l’àmbit internacional. “La temporada promet molt”, avança Godino. La sala del carrer dels Castillejos també preveu nous espectacles coreogràfics de cara a la temporada vinent.

Aquest serà el quart any que acollirà dansa després d’estrenar-se durant la pandèmia amb una obra del Ballet de Barcelona, que també s’encarregarà d’un dels espectacles d’#EnDansa. “Cal defensar la dansa perquè és una disciplina molt castigada i massa difícil de gaudir a casa nostra. A Catalunya hi ha companyies fantàstiques que han de marxar fora per poder dedicar-se a aquest art”, lamenta el director artístic.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram