Veïns del Fòrum

Veïns del Fòrum en una protesta el passat mes de juny. Foto: L. Fígols/ACN

Arrenca l’època de concerts i festivals al Parc del Fòrum de Barcelona i amb ella tornen les molèsties que pateixen els veïns. Incivisme, soroll, actes vandàlics i dificultats per descansar són els principals problemes que els veïns de la zona denuncien i amb els quals els toca conviure fins ben entrada la tardor.

Amb l’objectiu de mitigar les molèsties, la plataforma Stop Concerts ha reclamat a l’Ajuntament de la capital declarar els carrers de l’entorn del Fòrum com a “zona acústicament tensionada en horari nocturn”. Aquest estatus implica l’adopció de mesures més estrictes per controlar el soroll i l’activitat dels bars, restaurants i botigues d’alimentació que obren de nit.

El consistori, però, ha rebutjat la petició. El govern municipal, segons ha publicat betevé, considera que les molèsties que pateixen els veïns es limiten als grans esdeveniments, que se celebren uns dies concrets durant els quals s’adopten altres mesures de control.

Durant la celebració del Primavera Sound de l’any passat, l’Ajuntament va obligar bars i botigues a obrir més tard i a abaixar les seves persianes hores abans del que és habitual. L’objectiu d’aquesta decisió extraordinària era garantir el descans dels veïns, tot allunyant les grans concentracions de persones de les cases, i frenar la compra d’alcohol per fer botellots al carrer.

“Ja que no han acceptat la declaració de zona tensionada, esperem que, si més no, tornin a limitar l’horari dels locals i que ho facin més enllà del Primavera”, demana el president d’Stop Concerts, Enric Navarro.

Des del 2004

Els concerts al Fòrum aixequen polseguera des de fa dècades. Les protestes en contra de les molèsties generades al recinte es repeteixen des de la inauguració de l’espai, el 2004.

“L’experiència de tots aquests anys ens demostra que l’Ajuntament no és receptiu amb les nostres reivindicacions. Si no arriben solucions per la via del diàleg, estudiarem presentar una demanda contra el consistori”, avança Navarro.

L’entitat fa temps que reclama que es facin públiques les dades sobre el soroll que generen els macroesdeveniments. En aquesta mena d’actes s’instal·len aparells per controlar els decibels que surten dels escenaris i garantir que s’adapten als límits legals establerts.

Malgrat tot, Stop Concerts critica que l’Ajuntament no els vol fer arribar aquesta informació i ha demanat la intervenció dels serveis de Transparència de la Generalitat.

“Hem tingut diverses reunions per tractar el tema, però el consistori no ens vol enviar les dades perquè saben que les necessitem per presentar una denúncia. Més enllà de les molèsties, la contaminació acústica del Fòrum podria representar un delicte contra el medi ambient”, conclou el president d’aquesta entitat veïnal.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram