Incendi Can Parellada

L’incendi en una indústria de Montornès va fer activar el protocol de risc químic de Protecció Civil. Foto: Bombers/ACN

Catalunya compta actualment amb 94 sirenes d’avís a la població en cas de risc químic, 47 estacions meteorològiques i 8 sensors de substàncies tòxiques. És el que s’anomena Xarxa d’Alarmes i Comunicacions de Protecció Civil (XAC).

Malauradament, segons reconeix la Generalitat, aquest sistema de protecció “no cobreix la totalitat de les zones de població afectades per risc químic en establiments industrials”. És per això que Protecció Civil ha fet públic un nou projecte per instal·lar onze sirenes més d’avís a la població en cas de risc químic.

“Amb l’objectiu de donar cobertura a municipis que es troben en aquesta situació, bé perquè no existeix cap instal·lació o perquè aquesta és insuficient, es fa necessari contractar el subministrament i instal·lació d’onze sirenes més”, detallen des de Protecció Civil.

La zona amb més sirenes

No és estrany que la regió metropolitana sigui el territori on més impacte té el nou projecte, ja que és una de les zones més industrialitzades de Catalunya.

Així, els municipis en els quals hi haurà noves sirenes són Esparreguera, on es posarà una sirena a Can Vinyals; Martorell, que en tindrà una al polígon de la SEAT; Polinyà, que comptarà amb dues sirenes, una al polígon de Can Humet i l’altra al polígon Nord-est; Castellbisbal, amb una sirena al polígon Sant Vicenç i una altra al polígon de Ca n’Esteper; Santa Perpètua de Mogoda, amb una sirena al polígon Santiga; i Montornès, amb una sirena a Can Parellada.

El darrer cas de la localitat del Vallès Oriental és significatiu, ja que el passat 18 de març es va produir un incendi en una fàbrica a Can Parellada que va fer activar els protocols de risc químic de Protecció Civil.

La resta de sirenes s’ubicaran a Reus i Salou.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram