Sessió de cuina a Granollers

Sessió de cuina de dimarts passat. Foto cedida

“La cuina, a Sota el Camí Ral, és un mitjà per descobrir altres cultures i per conèixer els veïns”. Així ho assegura la presidenta de l’Associació de Veïns d’aquest barri de Granollers, Antònia Hernández. Per això, tenen en marxa dos projectes amb els quals llueixen la multiculturalitat d’aquesta zona de Granollers a través de receptes d’arreu del món.

“Davant l’èxit de la primera jornada gastronòmica intercultural que vam organitzar al novembre, on vam posar estands de nou països amb plats típics que cuinaven els mateixos veïns, el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental ens ha contactat per fer unes sessions de cuina col·laborant amb ells”, explica Hernández. De fet, la primera es feia dimarts passat a la plaça de les Hortes amb plats del Senegal, el Marroc, Mauritània i Andalusia, i la segona es farà demà al mateix lloc amb plats de Cuba, Bolívia, Argentina i Catalunya. “A més, l’Ajuntament finançarà un receptari dels plats que fem”, avança la presidenta. Una iniciativa que Hernández valora “molt positivament”, ja que “és una manera de fer atractiu un barri que no acostuma a ser-ho a través d’una cosa que agrada a tothom com el menjar”.

D’altra banda, a més, avui mateix l’associació recupera un projecte que havia quedat paralitzat i que es reprèn “amb moltes ganes”, diu la presidenta. En concret, la gravació de vídeos de receptes de veïns a YouTube, que es tiraran endavant amb la col·laboració de l’associació VallèsObert,que acull joves afectats per les radiacions de Txernòbil. “Serà una cosa molt maca que engrescarà el veïnati visibilitzarà el barri”, conclou Hernández.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram