Crida LGBTI

Els militants de la Crida LGBTI presentant els actes del 28 de juny i de l’1 de juliol. Foto: Juan Cabré

L’Espai Línia ha estat escenari aquest dijous de la presentació dels actes de la 47a edició de la manifestació de l’alliberament sexual i de gènere de la Crida LGBTI, que se celebrarà l’1 de juliol i que tindrà la seva prèvia el 28 de juny amb un acte polític. “No sortim a celebrar res ni ens manifestem per inèrcia”, han explicat els militants de l’organització.

Sota el lema Lluitem Juntes, el col·lectiu durà a terme un seguit d’accions i esdeveniments festius que volen allunyar-se de la celebració del Dia de l’Orgull o també conegut com a Pride. És per aquest motiu que en la presentació, els militants de la Crida LGBTI han explicat que la seva manifestació vol “combatre el capitalisme rosa i el cisheteropatriarcal” i han definit el Pride com un “conglomerat d’empreses”. “Porten 14 anys intentant apoderar-se dels nostres espais i mercantilitzar la nostra lluita mentre explota i precaritza la classe treballadora”, han denunciat.

Les crítiques no han acabat aquí, ja que des de la Crida LGBTI han afirmat que “el Pride no és una reivindicació sinó una desfilada comercial amb afany de lucre organitzada per la patronal que inclou empresaris, hotelers, immobiliàries i empresaris de l’oci nocturn”.

7 reivindicacions

La Crida LGBTI ha enumerat els set eixos que volen defensar amb la seva agenda d’actes dels dies 28 de juny i 1 de juliol. Així, en primer lloc, han denunciat que la llei trans aprovada per l’estat espanyol ha estat “retallada” i és “insuficient”. En segon lloc, el col·lectiu ha afirmat que “sense les persones migrades i racialitzades no hi ha alliberament LGTBI”.

La tercera de les demandes s’ha centrat en el combat de la LGBTI-fòbia. “S’ha demostrat que això no s’aconsegueix amb més policia, més Codi Penal ni més presó”, han explicat des de la Crida LGBTI.

La quarta i la cinquena reivindicacions s’han enfocat a demanar un habitatge i una feina digna.

En sisè lloc, l’organització ha demanat “blindar i ampliar” el dret a la salut i els drets sexuals i reproductius. En aquest sentit, s’ha demanat la creació d’una farmacèutica pública, una detecció i tractament de les malalties de transmissió sexual “adequada” o l’accés universal a l’avortament.

Finalment, el col·lectiu ha fet una crida a construir un “front antifeixista” per combatre l’ascens de l’extrema dreta a l’estat.

Crida LGBTI

L’Espai Línia ha estat escenari de la presentació de la Crida LGBTI. Foto: Juan Cabré

Actes el 28 de juny i l’1 de juliol

Tal com han recordat des de la Crida LGBTI, la diada per l’alliberament sexual, afectiu i de gènere se celebra des de l’any 1977. En aquest sentit, el pròxim 28 de juliol el col·lectiu prepara un acte polític a la plaça de l’Espai Jove de Fontana del barri barceloní de Gràcia. A partir de les set de la tarda es faran xerrades sobre estratègies per combatre l’ascens de l’extrema dreta i els discursos d’odi.

L’1 de juliol serà el moment per continuar amb les reivindicacions, però també per celebrar. En primer lloc, s’ha convocat una manifestació a la plaça Universitat a les sis i mitja de la tarda que arribarà a la plaça Sant Jaume. A això cal sumar una festa popular a la mateixa plaça Universitat en la qual actuaran Xana Blue, Ruïnosa i les strippers de Rahola, Faes i PD Puerkas. “A diferència d’altres espais comercials, aquesta és una festa sense afany de lucre, que tira endavant gràcies a la militància”, han afirmat des de la Crida LGBTI per afegir que aquesta festa vol ser un “espai d’oci al marge del capitalisme rosa i lliure de violència masclista, racista i LGTB-fòbica”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram