Dani Alves

La patronal de l’oci nocturn al·lega que hi ha un interès legítim i un perjudici de la imatge del sector. Foto: Arxiu

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) i Spain Nightlife han demanat aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona ser acusació popular en el cas Alves per agressió sexual. La petició, a la qual ha tingut accés l’ACN, arriba després que el jutjat d’instrucció número 15 rebutgés el 6 de febrer passat que les dues entitats es personessin en el cas.

En el recurs d’apel·lació presentat, la patronal argumenta que hi ha un interès “legítim” per personar-se perquè Fecasarm i Spain Nightlife representen els interessos del sector de l’oci nocturn i han d’actuar davant de “fets greus” per “protegir el prestigi i reputació” del sector, la imatge del qual consideren que es veu danyada.

A més, també al·leguen que és d’interès “general” fer-ho per prevenir futures accions similars en locals d’oci nocturn.

En les al·legacions presentades, la representació legal de les entitats de l’oci nocturn considera que el jutjat limita “de manera injustificada i arbitrària” la facultat de l’acusació popular. De fet, considera que el jutjat “confon” la figura de l’acusació popular amb la particular i defensa que es pot ser acusació popular sense necessitat de ser “el perjudicat directe del fet delictiu”.

A més a més, es considera que s’ha vulnerat el dret a tutela judicial efectiva, es remarca que personar-se com a acusació popular és “un dret fonamental” i es defensa que es va fer de forma correcta.

La imatge del sector

La representació legal apunta que les dues entitats estan legitimades a ser part del procediment perquè creuen que el cas Alves aborda uns fets que perjudiquen “greument” la imatge de tot el sector, encara que la discoteca on van passar actués de forma correcta i seguint uns protocols. “El dany a la imatge del local i a la del sector de l’oci nocturn en general és innegable perquè es va perpetrar una presumpta agressió sexual”, recull el document.

Fets com els que van passar a la discoteca, apunta la defensa, danyen de manera “clara” la imatge del sector, “ja que poden fer creure a l’opinió pública que es tracta de fets que passen habitualment en discoteques i locals d’oci nocturn i pensin que sortir de festa és perillós”, quan es tracta de fets “puntuals”. A més, es destaca la repercussió mediàtica del cas en aquest sentit.

Per tot plegat, la defensa de les patronals de l’oci nocturn considera que el jutjat limita “de manera injustificada i arbitrària” la facultat de l’acusació popular “quan la llei no l’exclou ni la prohibeix”, sinó que la permet en procediments on s’investiga la comissió de delictes sexuals sempre que hi hagi denúncia prèvia de la víctima o del seu representant o el ministeri fiscal, fet que ja ha ocorregut en aquest cas.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram