Can Mercader

Les obres sobre el patrimoni industrial de Can Mercader a Cornellà ja estan enllestides. Foto: AMB

Aquest divendres l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat de forma pública la xarxa metropolitana de patrimoni. Es tracta d’un conjunt d’11 actuacions de rehabilitació en edificis i parcs públics que pretenen recuperar el patrimoni cultural i industrial de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Segons expliquen des de la mateixa AMB, l’objectiu de les intervencions és crear una xarxa que doni valor a “importants béns patrimonials, industrials i culturals de la metròpolis de Barcelona”, per promoure’ls com a “actiu dins l’oferta turística”. “Els equipaments i parcs metropolitans rehabilitats compleixen una funció pública destinada a l’oci, el lleure, la sensibilització ambiental i la dinamització del teixit social i associatiu”, afegeixen.

La rehabilitació que té un cost total de 12,2 milions d’euros, s’ha dut a terme amb una subvenció europea que s’eleva fins als 4,6 milions.

Les 11 rehabilitacions

Actualment, es troben ja enllestides les obres de la Unió de Cooperadors (Gavà), de Can Bagaria i del parc de Can Mercader (aquestes dues a Cornellà de Llobregat).

La resta d’obres que es duran a terme seran el projecte del mòdul C d’El Molí (Molins de Rei), la reforma interior de la Casa Larratea (Montcada i Reixac), la restauració de les façanes oest i est i rehabilitació de les cobertes de llevant de l’església del Monestir de Sant Cugat del Vallès (Sant Cugat del Vallès), la restauració i millora del parc de Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern), la restauració i millora del parc de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat), la restauració i millora del parc de Can Solei i Ca l’Arnús (Badalona), la restauració i millora del parc de Can Buxeres (l’Hospitalet de Llobregat), i la restauració i millora del parc de les Aigües (Montcada i Reixac).

La previsió és que totes les obres finalitzin abans d’acabar l’any.

Més enllà dels edificis

Paral·lelament a la restauració de patrimoni, l’AMB ha portat a terme un conjunt d’actuacions que pretenen revitalitzar, difondre i donar a conèixer aquests espais. Destaquen la creació del pòdcast Històries de la Metròpolis, on s’explica el llegat dels espais a través d’històries vivencials, o la creació de la pàgina web patrimoni.amb.cat que inclourà un mapa interactiu on es poden trobar les 11 actuacions amb la història, les imatges, els plànols i una agenda de les activitats que es facin en aquests espais.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram