Estrella Michelin

Els representants i xefs han presentat els premis de la Guia Michelin 2024. Foto: Guillem Roset/ACN

La gala de presentació de la Guia Michelin 2024 se celebrarà el 28 de novembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Els organitzadors ho han anunciat en un acte a les Drassanes Reials de Barcelona. Els coordinadors gastronòmics de l’esdeveniment encarregats de confeccionar l’àpat per 700 convidats seran els xefs Jordi Cruz, els germans Javier i Sergio Torres i Paolo Casagrande.

La capital catalana ha estat escollida per la seva aposta per la “tradició gastronòmica, la fusió amb l’estil cosmopolita ple de creativitat i innovació constant”.

Segons han explicat en roda de premsa els organitzadors, a través de la campanya La revolució gastronòmica continua a Barcelona es buscarà donar visibilitat a la capital catalana com a “font de talent gastronòmic i nucli de la tradició i la riquesa gastronòmica catalana, que durant la seva història ha rebut contribucions culinàries de totes les civilitzacions del Mediterrani”. De fet, han especificat que el territori compta amb 125 distincions recopilades a la Guia Michelin Espanya & Portugal 2023.

“Barcelona reuneix alguns dels millors cuiners del món i una nova fornada de joves xefs que mostren com la cuina catalana continua sent un dels motors de la gastronomia mundial”, han celebrat. “Barcelona és la ciutat de l’Estat que compta amb més estrelles Michelin, amb 24, i 70 restaurants apareixen amb diferents distincions”, ha reivindicat el director de Vendes i Màrqueting de la Guia Michelin, Miguel Perera.

Catalunya agafarà el relleu a Castella-La Manxa i organitzarà una gala i un sopar a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacionals. A banda de la cerimònia del 28 de novembre de 2023, s’utilitzaran altres espais barcelonins per acollir esdeveniments previs a la presentació.

Gastronomia i sostenibilitat

El president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha reivindicat que la gala ha de servir per fomentar la conscienciació sobre la sostenibilitat. Així ha reivindicat la producció gastronòmica amb productes de quilòmetre zero i l’economia circular. També ha aplaudit que la presentació de la guia serveixi per posicionar Barcelona en un punt de vista molt “aspiracional”.

Per la seva banda, els xefs que s’encarregaran de coordinar la gastronomia de l’esdeveniment han aplaudit que Barcelona sigui la seu i han reivindicat el talent i els grans “cuiners que hi ha”. “És un esdeveniment màgic que marcarà un abans i un després”, ha subratllat Casagrande.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram