Creuers

Segons Foment, els creuers representen el 3% de la contaminació de tota l’àrea metropolitana. Foto: Lluís Sibilis/ACN

Ada Colau ha enviat cartes al Ministeri de Transports, a la Generalitat i al Port de Barcelona per abordar la situació dels creuers al port de la capital catalana. En declaracions a Catalunya Ràdio, l’alcaldessa ha assenyalat que la ciutat podria seguir el model de Palma de Mallorca, que no permet més de tres creuers al dia i només un d’ells pot ser el que es defineix com a megacreuer, és a dir, aquelles embarcacions que tenen més de 5.000 passatgers.

A la carta, Colau ha definit la situació del port com a “totalment insostenible” i ha demanat que es conformi una taula per tractar aquest tema, que a ulls de l’alcaldessa constitueix una gran problemàtica per a la ciutat.

Les declaracions de la batllessa no han agradat gens a Foment del Treball, que en un comunicat les ha qualificat d'”ocurrència” i ha demanat que no es limitin els creuers. Segons la patronal, en matèria de contaminació “les navilieres i el port estan treballant per reduir aquest impacte fins a aconseguir que en uns anys siguin neutres en carboni”. Tot citant un estudi de la Universitat Rovira i Virgili, Foment diu que la contaminació dels creuers representa un 3% de les emissions a l’àrea metropolitana.

A més, la patronal creu que molts dels usuaris dels creuers, a diferència del que pensa Colau, aprofiten el viatge per, abans de marxar o en desembarcar, “pernoctar diversos dies a la nostra ciutat”. Així, des de Foment consideren que els creuers generen “una riquesa i un dinamisme per a l’economia de la ciutat i de la seva àrea metropolitana”. Per tot això, l’empresariat ha demanat que “es deixi d’utilitzar políticament el sector” i s’admeti que “som una ciutat turística”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram