Sánchez Llibre i Colau

El passat mes de desembre Sánchez Llibre i Colau van reunir-se per acostar postures. Foto: Foment del Treball

Nou capítol en la tensa relació entre Foment del Treball i el govern barceloní d’Ada Colau. El president de l’entitat empresarial, Josep Sánchez Llibre, ha comparegut aquesta tarda a l’Assemblea General de l’associació que lidera i s’ha mostrat molt crític amb l’alcaldessa i l’Ajuntament de Barcelona.

“Autoritari, arrogant, poc democràtic i ideològicament sectari”. Així és com Sánchez Llibre ha descrit el tarannà de Colau. “Des de Foment hem intentat parlar, negociar i consensuar amb l’alcaldessa la mobilitat de Barcelona, les modificacions de la Via Laietana, les superilles, les Zones de Baixes Emissions… Però el resultat ha estat molt negatiu”, ha afirmat el president de Foment.

El líder de la patronal ha considerat que les polítiques del consistori porten al “decreixement econòmic” en un moment en què els empresaris catalans “ho estan passant malament”.

De la pipa de la pau als tambors de guerra

Sembla que les reunions que van mantenir Foment i l’Ajuntament a finals de l’any passat només han servit per fer créixer la distància que els separa. En les compareixences de després de les dues trobades d’aleshores, les parts van arribar a afirmar que hi havia bona sintonia però desacords.

Ara, però, les paraules de Sánchez Llibre han anat en una direcció ben diferent. Segons el president de Foment, l’entesa ha estat “impossible”. “Tots volem ciutats més pacífiques i agradables, però aquests canvis requereixen molt consens –paraula inexistent en el vocabulari de la senyora Ada Colau– i harmonitzar els diferents interessos econòmics i les llibertats individuals”, ha dit Sánchez Llibre.

Menys impostos

Un altre dels punts que ha tractat el president de Foment és el que fa referència als impostos. Sánchez Llibre ha demanat que el govern espanyol adapti l’IRPF a la inflació per evitar la pèrdua de poder adquisitiu. A més, ha proposat eliminar l’impost de patrimoni i rebaixar l’impost de successions i donacions a Catalunya.

Finalment, el líder de la patronal ha afirmat que cal fer de Barcelona “una ciutat més atractiva a nivell internacional des de la perspectiva d’inversions tecnològiques i d’innovació”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram