e-sports

Els e-sports mouen milions de persones i ja hi ha qui s’hi dedica professionalment. Foto: Gerard Artigas/ACN

Barcelona vol convertir-se en un dels centres neuràlgics de les noves tendències en innovació tecnològica. Si ja fa temps que és seu del congrés més important del món de la telefonia mòbil i té el 22@, ara aposta per esdevenir un referent en un sector una mica menys conegut, aquell en el qual conflueixen tecnologia i esports.

Així, des de fa temps, l’Ajuntament i Barcelona Activa impulsen el programa Barcelona Sport Tech & Entrepeneurship Programme (BSTEP), una iniciativa que posa en el mapa de la capital catala els anomenats sportech i e-sports.

Sportech? e-sports? De què estem parlant exactament? Ens referim a dos sectors de la innovació que si bé tenen els esports com a referents, són absolutament diferents. L’sportech és tota aquella tecnologia que serveix per millorar la pràctica esportiva, per exemple, fent que la gent gran pugui continuar fent esports mitjançant l’anàlisi del seu cos quan tenen més de 70 anys. En aquest sentit, actualment no hi ha equip de l’elit mundial de l’esport que no utilitzi tecnologia per millorar el rendiment dels seus esportistes.

Pel que fa als e-sports o també anomenades competicions electròniques, parlem de campionats de videojocs en viu o en streaming. Competicions com les de League of Legends o el Fifa mouen milions de persones i ja fa temps que hi ha jugadors que s’hi dediquen professionalment.

És en aquestes dues línies que s’ha donat a conèixer una nova iniciativa per fer que la ciutat es converteixi en la capital dels dos sectors.

A partir del pròxim any, Barcelona Activa durà a terme un projecte amb un valor estimat de 287.000 per crear un programa de “suport a la creació i enfortiment de projectes, startups i empreses en el marc de sportech i els e-sports“.

Segons explica la documentació del projecte, els objectius de la inversió són, entre d’altres, desenvolupar el “teixit empresarial esportiu de la ciutat donant-li suport per tal que neixin noves iniciatives i es consolidin en una economia global”. A més, la ciutat vol ser un “punt de trobada entre els principals agents del sector i les persones emprenedores i empreses de recent creació i posicionar Barcelona com a ciutat europea de referència en els sectors sportstech i els e-sports“.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram