Àpats soledat Ripollet

Participants en la primera sessió del projecte. Foto: Ajuntament

La soledat no desitjada és un problema que afecta bona part de la gent gran. Ja sigui per la mort de les seves parelles, per la llunyania amb els fills, per la manca de vincle amb ells o per altres raons, aquest tipus de soledat és més comuna del que sembla i afecta directament el benestar físic i emocional. Amb l’objectiu de posar-hi remei, a Ripollet s’ha posat en marxa un nou projecte que busca omplir aquest buit que suposa viure en soledat.

Es tracta de la iniciativa Àpats en Companyia, impulsada per Populus Labora i que proposa als participants gaudir d’un àpat saludable amb altres persones per teixir vincles i relacions socials. Aquests dinars es fan al restaurant El Cultural, cada dimarts des de dos quarts d’una fins a les dues, i tenen un preu tancat de vuit euros. El menú consta de dos plats, postres i beguda i està supervisat pels nutricionistes del CAP.

Segons Noelia López, coordinadora de Gent Gran de l’Esplai La Gresca, un dels col·laboradors del projecte, “tot plegat neix d’una necessitat que es palpa al carrer”. “Hi ha molta gent gran en situació de solitud no desitjada i volem donar l’oportunitat a totes aquestes persones de crear vincles”, explica. Pel que fa a la primera sessió del projecte, que es tirava endavant a finals d’abril, López assegura que va anar “molt bé” i avança que, si el nombre de participants creix, s’espera que altres restaurants se sumin a la iniciativa per estendre-la a altres barris. Per la seva banda, des del restaurant, Lorena Bailón, responsable de l’establiment, destaca que Àpats en Companyia és una iniciativa enriquidora i que, per això, des del primer moment es van mostrar “molt predisposats” a acollir-la. Dins del sector, Jordi Malla, president del gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i del Barcelonès, també valora el projecte “molt positivament” i es posa a disposició dels organitzadors.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram