Protesta accessibilitat platges

Una seixantena de persones va protestar exigint l’accessibilitat de les platges de Barcelona. Foto: Julia López Tremols

“Si al mes de maig no disposem de servei d’atenció a les platges de Barcelona, es faran més accions”. Així s’expressava la Plataforma d’Accessibilitat a les platges de Barcelona (PAPB) el passat dissabte 22 d’abril en una acció de protesta a la platja de Nova Icària que va reunir una seixantena de 60 persones amb diversitat funcional, familiars i amics.

La convocatòria tenia com a objectiu denunciar que el dret a banyar-se per a les persones amb discapacitat no estava garantit quan la temporada de bany ja ha començat.

Segons indiquen des de la PAPB, la denúncia no ha tingut efecte, i per això, aquest dijous, hi ha convocada davant de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat, una nova acció de protesta perquè la institució “no està fent res per què les persones amb diversitat funcional es puguin banyar amb servei assistit”. “La Comissió de Platges que dirigeix Eloi Badia no ha complert el seu compromís, que aquest mes ja estarien en marxa les instal·lacions necessàries”, afegeixen.

Per què no es poden banyar?

Tal com van explicar el dissabte, hi ha tres platges adaptades a Barcelona. La de Sant Miquel a la Barceloneta, la de Nova Icària, i la del Fòrum. El motiu pel qual les persones amb diversitat funcional no poden utilitzar aquests equipaments és la manca de monitors o personal auxiliar que s’encarrega que les persones amb mobilitat reduïda accedeixin a l’aigua. “La raó és que s’ha descartat la candidatura de l’única empresa que s’havia presentat al concurs, perquè li falta un paper d’estar al corrent amb hisenda”, diuen des de la PAPB.

És per tot això que des de la plataforma denuncien “falta de previsió de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat”. A més es mostren preocupats perquè passi el mateix que va succeir fa 2 anys, i les persones amb diversitat funcional “no puguin banyar-se fins a finals de juny”.

“Sembla que es torna a discriminar i a tractar al col·lectiu de persones amb discapacitat com ciutadania de segona”, afirmen des del col·lectiu que recorda que l’any passat van ser “gairebé 8.000 les persones usuàries de les platges”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram