Universitat

Les beques per estudiar a la universitat estan destinades a joves de famílies vulnerables. Foto: Albert Segura/ACN

La Diana podrà estudiar la carrera de medicina. La Nadia la carrera d’intel·ligència artificial. La Yasmina podrà començar enginyeria informàtica. La Nariman estudiarà psicologia. i en Xavier matemàtiques. Aquests cinc joves provinents de famílies vulnerables han estat els mereixedors de les Beques Joves Talents d’Aigües de Barcelona i la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) a través del seu projecte d’Aula Actual.

Així ho va decidir un tribunal el passat dimarts a la seu de la companyia a Collblanc. Ho va fer després de valorar un total de 16 candidatures amb excel·lència acadèmica, procedent del batxillerat científic i tecnològic dels centres de secundària de Puig i Castellar de Santa Coloma de Gramenet, d’on provenien la Diana i en Xavier; Joanot Martorell a Esplugues d’on era la Nadia; Maria Aurèlia Campany de Cornellà d’on era la Yasmina; i Ferrer i Guàrdia a Sant Joan Despí que era el centre de la Nariman.

També van participar candidatures de l’IES colomenc Torrent de les Bruixes i els centres de secundària barcelonins Pablo Picasso de Nou Barris i Milà i Fontanals del Raval.

“A cinc joves se’ls pagarà l’import de la matrícula d’una carrera científica o tècnica, més 1.500 euros per a despeses vàries”, expliquen des de l’organització del certamen. “A més, se’ls acompanyarà des de l’equip d’Aula Actual amb sessions de mentorings durant tota la carrera universitària tant a l’alumnat becat com a les famílies”, afegeixen.

Beques amb tradició

Es tracta de la vuitena edició d’aquestes beques que, tal com recorden des d’Aigües de Barcelona i la CONFAVC, ja sumen un total de 31 joves de famílies vulnerables, 11 dels quals ja s’han llicenciat.

“Com cada any l’elecció de candidats i candidates es fa entre alumnat de centres educatius de barris humils de l’àrea metropolitana i sobretot, es busca la participació de noies, per fomentar que les joves puguin accedir a carreres universitàries científiques i tecnològiques”, assenyalen des de la CONFAVC per concloure que les beques funcionen com a “ascensor social i motor de cohesió social en barris vulnerables, perquè també es busca que les persones beneficiàries siguin agents actius en la seva comunitat”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram