Mobile World Congress

L’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat aplaudeixen la signatura del contracte amb l’organització del Mobile World Congress. Foto: ACN

El contracte per estendre el Mobile World Congress (MWC), el congrés tecnològic més gran del món, a Barcelona inclou renovacions “tàcites automàtiques” per establir la capital catalana com a “seu permanent” a partir del 2030. Així ho han anunciat les autoritats que han firmat el document en un acte conjunt al recinte de la Fira a Montjuïc aquest dimecres. “És emocionant continuar la nostra relació amb Barcelona fins al 2030 i més enllà, potser per sempre”, ha explicat Mats Granryd, director general de GSMA, l’organitzadora del congrés, en el seu discurs. De la mateixa manera, el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha assegurat que la renovació “permet designar Barcelona com a seu permanent del MWC”.

Segons ha revelat el mateix Relat, la idea “va començar a cristal·litzar” l’endemà que es va anunciar la cancel·lació del congrés per la pandèmia, el febrer del 2020.

Els organitzadors del congrés han remarcat que costa molt forjar “la increïble associació” que tenen amb les institucions. Al llarg d’aquests 16 anys, la relació entre el MWC i la ciutat s’ha fet tan estreta que “és difícil pensar en un sense l’altra”, ha apuntat Granryd.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha estat l’encarregat d’explicar els detalls d’aquesta “renovació automàtica” que es farà efectiva a partir del 2030 sempre que cap de les parts vulgui rescindir l’acord. “És un contracte amb vocació de permanència, i per això s’ha establert un sistema de renovacions tàcites automàtiques a partir del 2030”, ha dit.

El contracte inclou la reserva de 25.000 places hoteleres i mantenir els compromisos de col·laboració entre els sectors econòmics de la ciutat i el congrés. A més, també es demana que Fira de Barcelona compleixi amb les previsions d’ampliar el recinte de Gran Via el 2026, amb unes obres que començaran aquesta tardor.

De la mateixa manera, s’augmenta a vuit milions l’aportació anual de cadascuna de les administracions que participen en la negociació –la Generalitat, l’Estat i l’Ajuntament de Barcelona–, tres milions més del que s’hi destinava fins ara.

Les administracions han celebrat el que han qualificat de “dia històric”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha remarcat que la firma d’aquest dimecres és “una aposta de futur, amb vocació d’estabilitat i manteniment més enllà del 2030”.

L’alcaldessa ha destacat que les dificultats que hi ha hagut en els últims anys, sobretot per l’esclat de la pandèmia, “han enfortit la confiança” entre les institucions i GSMA.

En l’edició d’enguany, el Mobile World Congress va tenir un impacte econòmic de 267 milions d’euros

Al seu torn, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha reivindicat els beneficis que té per a Catalunya celebrar el congrés, tot assenyalant que el MWC és “els jocs olímpics del segle XXI” perquè ajuda a transformar l’economia i a situar el territori en el mapa digital.

També la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha emfasitzat que el congrés tecnològic “no només té suport d’una ciutat” sinó de l’Estat.

Durant l’acte de renovació, el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, ha anunciat l’impacte econòmic del darrer congrés a Barcelona, que es va enfilar fins als 267 milions d’euros, 27 més dels previstos. De cara a l’any vinent, Hoffman ha afirmat que esperen un creixement substancial en relació amb l’edició d’enguany, que va registrar entre 70.000 i 80.000 assistents d’arreu del món. “Estem molt segurs que podrem fer el congrés”, ha augurat envers l’amenaça encara latent de la pandèmia.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram