Habitatge

Un dels objectius de l’Ajuntament de Barcelona és garantir la funció social de l’habitatge. Foto: Blanca Blay/ACN

L’habitatge s’ha convertit, a Barcelona, en un dels principals temes de debat. Més enllà del nombre de desnonaments que es produeixen a la capital catalana, 5.000 el 2021, també preocupen els preus del lloguer o la manca d’habitatge social.

Com fer que el parc d’habitatge sigui accessible? Com oferir solucions a les persones que han de ser desnonades? És en aquest àmbit que s’emmarca la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que es va presentar a finals de març i que suposarà una inversió de més de 200.000 euros. L’objectiu del projecte és conèixer les polítiques d’habitatge que es duen a terme a escala internacional.

Segons relata la documentació d’aquesta iniciativa, la prioritat del consistori, signada el 2017 al Pla pel Dret a l’Habitatge 2016-2025, és garantir “la funció social de l’habitatge i avançar en la construcció d’un servei públic d’habitatge a l’altura de les millors pràctiques d’altres ciutats europees”.

Això, en paraules de l’Ajuntament, suposa “estar al dia en la implementació de les polítiques que es duen a terme en les diferents ciutats de l’entorn internacional, a més de donar a conèixer les polítiques que s’estan duent a terme a la ciutat de Barcelona”.

D’aquesta manera, entre les diferents funcions que tindrà l’equip del projecte que contractarà l’Ajuntament hi haurà la de fer seguiment dels projectes europeus d’habitatge, valorar la incidència de les iniciatives d’habitatge de Barcelona a l’estranger i difondre-les en els diferents àmbits internacionals, intercanviar informació amb altres ciutats o promoure les “relacions bilaterals” amb ciutats d’Europa o Llatinoamèrica.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram