Oficina buida

L’AMB vol estandarditzar els tràmits per a empreses als diferents municipis de la metròpoli. Foto: Norma Vidal/ACN

Quan una empresa vol instal·lar-se en un territori, per molt internacional que sigui ha de conèixer el funcionament d’aquell indret. Si vol fer-ho en un municipi de l’àrea metropolitana, és probable que vegi que posar la seva seu a Badalona no és el mateix –fins i tot pel que fa als tràmits administratius– que fer-ho a Cornellà. És en aquest sentit que des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’ha ideat un nou servei per a ajuntaments i empreses que actualment es troba en concurs públic per un valor estimat de 440.000 euros.

Segons explica la documentació del projecte, l’empresa guanyadora haurà de posar en marxa l’anomenada Xarxa Metropolitana d’Oficines d’Atenció a l’Empresa (XOAEM) durant dos anys. En paraules de la mateixa AMB, l’objectiu de la xarxa és “fomentar l’activitat econòmica i promoure l’ocupació i la creació d’empreses en els camps de la indústria, el comerç, els serveis i els recursos turístics”.

En termes pràctics, això implica unificar els diferents processos, metodologies de qualitat i tràmits que ofereixen els ajuntaments de tot el territori a les empreses. A més, suposa recollir informació del teixit empresarial metropolità per crear indicadors comuns i fer així seguiment de les companyies arreu de la metròpoli. Per últim, significa impulsar un marc que permeti que qualsevol empresa pugui ser atesa de la mateixa manera a tots els municipis.

“S’instarà que els municipis metropolitans s’adhereixin a aquesta xarxa i comparteixin recursos, per mantenir el territori metropolità com a referent per a les empreses”, expliquen des de l’AMB. Tot això anirà acompanyat de sessions d’intercanvi informatiu entre els diferents ajuntaments metropolitans.

Així, la finalitat de la iniciativa és que els municipis interessats comptin amb un servei que estandarditzi l’atenció a l’empresa i l’emprenedoria i millori la competitivitat del teixit empresarial.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram