Ecoparc Montcada

La realitat augmentada s’utilitzarà en equipaments com l’ecoparc de Montcada i Reixac. Foto: Diputació de Barcelona

Una aplicació mòbil de realitat augmentada destinada a alumnes de primària i secundària per fer visites guiades a les plantes de residus. Aquesta iniciativa que va anunciar aquesta setmana l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) tindrà un cost de quasi 27.000 euros.

Segons la documentació que ha pogut consultar el diari Línia, l’app haurà d’explicar els processos més importants que es donen en el reciclatge i estarà activa als ecoparcs de la Zona Franca, Montcada i Reixac, Sant Adrià del Besòs i Hostalets de la Pierola.

Així, des de l’AMB assenyalen que “l’objectiu d’aquestes plantes és recuperar aquells residus de la fracció resta que encara són valoritzables per, posteriorment, portar-los a plantes de reciclatge o bé convertir la matèria orgànica en compost o bioestabilitzat”. És aquesta mena de processos els que es volen explicar a través de la realitat augmentada, una tecnologia que combina el vídeo o la fotografia que pot fer un telèfon mòbil o una tauleta, amb els elements reals que hi ha a l’entorn. Aplicacions tan conegudes com Pokémon GO la utilitzen i permet, per exemple, enfocar un objecte i que al mòbil hi aparegui informació sobre com ha estat fabricat o quan va ser inventat.

Aquest projecte s’emmarca dins el programa educatiu Compartim un Futur de l’AMB que ja té gairebé 30 anys i que va iniciar-se sota el nom de l’Escola ens visita, oferint visites a les instal·lacions de tractament d’aigua i de residus. “Actualment, es tracta d’un programa amb una oferta d’unes 70 activitats per a públic de formació reglada des de segon cicle d’educació infantil fins a graus universitaris i per a públic adult, de gent gran, famílies, educació en el lleure i formació no reglada”, explica l’organisme metropolità.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram