Citilab

El congrés se celebrarà al Citilab de Cornellà la pròxima tardor. Foto: Citilab

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat a fer els primers passos per celebrar, els dies 17 i 18 d’octubre, un congrés internacional sobre governança metropolitana. L’esdeveniment, que portarà per títol Congrés Internacional de solucions metropolitanes a la governança i la construcció de la metròpoli en un context global, es farà en format híbrid, principalment presencial però també amb un apartat virtual.

Això és el que es desprèn d’un contracte que ha fet públic l’AMB a principis d’aquest mes de juny i que té un valor de 65.000 euros. La iniciativa consisteix a contractar una empresa externa a la institució que s’encarregarà de l’organització tècnica del congrés.

De moment, poques coses es coneixen de l’esdeveniment. Amb tot, segons ha pogut saber el Línia, se celebrarà al Citilab de Cornellà de Llobregat i espera comptar amb 180 persones assistents, de 15 a 22 ponents estrangers i de 7 a 10 ponents locals.

Més enllà d’això, tal com es diu a la documentació, el congrés vol ser “un espai de trobada que tingui la capacitat de sintetitzar i debatre sobre el nou escenari que s’ha obert, tant en l’àmbit geopolític com econòmic, social i sanitari, i que obliga a solucions innovadores per donar cobertura a les necessitats ciutadanes”.

El context al qual es refereix l’AMB deriva dels dos anys de pandèmia, “la injustificada guerra a Ucraïna i l’escalada militar a la zona”, que ha comportat canvis en la geopolítica internacional, i “el fràgil equilibri de la nostra economia”. “Aquests fets han tornat a posar de manifest la importància de la resiliència i l’adaptació de les ciutats i metròpolis en contextos de conflicte i postconflicte”, afirma l’ens territorial.

Un congrés, tres objectius

D’aquesta manera, segons l’AMB, els objectius principals del congrés són tres. Per una banda, vol determinar quin rol ha de tenir la governança metropolitana en el món global. Així mateix, el congrés reflexionarà sobre com aconseguir metròpolis inclusives i equitatives en l’àmbit europeu i internacional. Finalment, l’esdeveniment s’interrogarà sobre els reptes que les metròpolis tenen de cara al futur.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram