Janet Sanz i Ada Colau

Un moment de la compareixença de Colau a l’Espai Línia. Fotos: Juan Cabré

La candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau, continua sumant suports públics. Fins a 255 personalitats internacionals de 40 països expressen el seu suport a Colau en un manifest fet públic aquest dijous i que l’alcaldessa barcelonina ha reivindicat en una compareixença celebrada a l’Espai Línia.

Entre les persones que signen el manifest hi ha Pepe Mujica, expresident de l’Uruguai, o Jeremy Corbyn, diputat del Regne Unit; autors i professors d’universitats de prestigi com Judith Butler, Noam Chomsky, Thomas Piketty o Owen Jones, a més d’intel·lectuals com l’artista Brian Eno o el periodista Roberto Saviano. També destaquen un grup d’alcaldes i alcaldesses de grans capitals, com ara el laborista Sadiq Khan de Londres, Giuseppe Sala de Milà o Irací Hassler, de Santiago de Xile.

“En l’actual context global de crisi ecològica, social i econòmica, on l’extrema dreta intenta sembrar la por i l’odi com a arma de control, necessitem que Barcelona consolidi aquesta alternativa”, diuen en el manifest els defensors del projecte de Colau.

Li reconeixen que Barcelona “està obrint camí en la política i en les polítiques públiques”. “Per això és tan important que Colau continuï sent alcaldessa de la ciutat”, afegeixen.

Janet Sanz i Ada Colau

El manifest posa en valor que Colau ha estat “pionera a plantar cara als lobbies, regulant els lloguers de curta durada i defensant el dret a l’habitatge”. Així mateix, es destaca que Barcelona En Comú ha posat en marxa la construcció d’una ciutat “més verda i amable” amb el projecte Superilla Barcelona.

El text també recull mencions al model social, amb iniciatives com el dentista o el psicòleg municipals, i fa referència al fet que Barcelona ha estat “pionera” en la defensa del feminisme i dels drets LGTBI.

La llei d’habitatge

L’alcaldessa també ha aprofitat l’acte per fer valorar la llei d’habitatge que s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat aquest dijous i que demà entra en vigor. Colau ha afirmat que es tracta d’una “conquesta històrica” que farà que Espanya deixi de ser una “anomalia” pel que fa a l’habitatge, i ha remarcat la tasca dels comuns perquè la llei hagi tirat endavant.

“Ha costat molt convèncer els socialistes”, ha assenyalat l’alcaldessa per afegir que la seva formació és “garantia que la llei s’apliqui amb el màxim rigor”. Alhora, Colau ha recordat que l’Ajuntament ja ha demanat a la Generalitat que decreti tota Barcelona com a zona tensionada, és a dir, com un indret on el dret a l’habitatge està en risc.

Janet Sanz i Ada Colau

Contra el pacte Trias-Collboni

En el darrer tram de campanya les enquestes són positives per als comuns. Coneixedora del bon moment, Colau sap que el principal escull per tornar a ser alcaldessa pot ser un pacte entre Trias per Barcelona i el PSC. És per aquest motiu que l’alcaldessa també ha aprofitat l’acte celebrat a l’Espai Línia per carregar contra aquesta possibilitat. “És el pacte del retrocés”, ha dit. Alhora, ha recordat que Junts va votar contra la llei d’habitatge i per això ha considerat que un pacte entre socialistes i postconvergents posaria en risc la seva aplicació integral.

Així mateix, Colau ha aprofitat l’acte per atacar Collboni, del qual ha dit que en aquesta campanya ha fet “un gir a la dreta preocupant”. “Per evitar aquest pacte he de quedar primera, i per això faig una crida al vot progressista”, ha afegit.

La candidata també ha disparat contra Trias. L’exalcalde i Colau, abans de començar la campanya, van acordar en un dinar fer una campanya neta, de propostes i d’idees. L’alcaldessa ha dit que Trias “no ha mantingut la seva paraula” i ha lamentat que durant els debats l’hagi qualificat de “mentidera”. Més enllà d’això, però, Colau ha reconegut que, en termes generals, durant la campanya s’ha parlat de Barcelona.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram