Estació Martorell

L’estació de Martorell serà una de les que comptarà amb sensors. Foto: FGC

Entre el 2019 i el 2020, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va posar sensors en 11 aparcaments per a cotxes al costat d’estacions de tren. Aquesta tecnologia disposada a l’entrada dels equipaments tenia com a objectiu saber quants cotxes entraven i sortien d’allí per poder donar aquesta informació als usuaris en temps real.

Actualment, els aparcaments que compten amb aquesta tecnologia són el de Cerdanyola Universitat, el del el Prat de Llobregat, el de Granollers Centre, el de Mollet – Sant Fost, el de Sant Sadurní d’Anoia, el de Vilanova i la Geltrú de la xarxa de Rodalies Renfe, el de les Fonts, el de Martorell Central, el de Quatre Camins, el de Sant Boi i el de Sant Quirze del Vallès de la xarxa d’FGC.

A través de la pàgina web Mou-te de la Generalitat, els usuaris poden saber quina és l’ocupació d’aquests aparcaments en temps real. Així mateix, segons ha pogut saber el diari Línia a través de la documentació publicada per ATM, en els pròxims mesos, 10 estacions més comptaran amb aquesta tecnologia.

Es tracta de l’aparcament de l’estació de Martorell Enllaç dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que té 118 places, el de Martorell Renfe (440 places), la de Castellbisbal Renfe (310 places), el de Gelida Renfe (218 places), el de Viladecans Renfe (300 places), el de Blanes Renfe (280 places), el de Sant Vicenç – Castellgalí FGC (80 places), el de Valldoreix FGC (99 places), el de Vic Renfe (92 places), i el de Sant Cugat del Vallès Renfe (50 places).

Amb aquesta mesura, l’ATM vol potenciar l’anomenada mobilitat intermodal. És a dir, fer que les persones que viuen a Martorell, per exemple, però treballen a Barcelona, vagin en cotxe fins a l’estació del seu municipi i allà agafin el tren per arribar a la feina. “Tenint en compte els efectes mediambientals que genera la congestió i que les actuals pautes de mobilitat tendeixen a incrementar el nombre de desplaçaments, la gestió eficient dels aparcaments d’enllaç pot esdevenir una oportunitat per reduir la congestió”, afirmen des de l’ATM.

“L’objectiu d’aquestes accions és poder informar dinàmicament a la població de l’estat d’ocupació dels principals emplaçaments dintre del territori Metropolità de Barcelona”, assenyalen des de l’organisme que gastarà quasi 260.000 euros a posar en marxa aquesta iniciativa.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram