Per primera vegada a la història, el Parlament de Catalunya compta amb la més àmplia majoria independentista, tant pel que fa al nombre de diputades i diputats (74 en total) com al percentatge de vot, que per primera vegada supera el 50%.

La repressió judicial, policial, política, econòmica i mediàtica i el fet de tenir al damunt la crisi sanitària de la Covid-19 no ha desmobilitzat l’electorat independentista, sinó que ha provocat una resposta clara i contundent.

En aquestes eleccions, la ciutadania ha donat a Esquerra Republicana el lideratge de l’independentisme. En paraules de Pere Aragonès, “quan Catalunya la lidera Esquerra Republicana, aquest país avança. Per això, des d’ara mateix treballaré per posar d’acord totes les forces independentistes i les sobiranistes compromeses amb el dret a l’autodeterminació, l’amnistia, la llibertat dels presos i les preses i el retorn dels exiliats i exiliades per aconseguir el suport a la meva investidura com a president de la Generalitat de Catalunya”.

Aquest nou govern ha de culminar el procés a través d’una via àmplia i realista. Un govern de progrés que estigui al costat de la gent, que ens faci emergir més forts d’aquesta crisi sanitària i econòmica sense deixar ningú enrere. Un govern que defensi els consensos majoritaris de la societat catalana, com són el model d’escola pública, la sanitat i els mitjans públics.

Aquestes eleccions ens han deixat també motius de preocupació, com ara l’ascens de l’extrema dreta de VOX, que se situa com a quarta força al Parlament amb 11 diputats i un 7,69% dels vots. A Canovelles ha passat a ser la tercera força. Cal que totes les forces polítiques democràtiques facin una reflexió molt seriosa de per què milers de ciutadans i ciutadanes del nostre país han votat un partit masclista, homòfob, racista, xenòfob i feixista.

Finalment, volem acabar aquest article donant les gràcies a les 698 canovellines i canovellins que ens han donat la confiança en aquestes eleccions catalanes i han situat Esquerra Republicana com a segona força a Canovelles.