Estem vivint uns dies molt complicats per a tots i totes. Aquesta epidèmia que ens ha envaït ha alterat les nostres vides de manera inusual. Estem confinats pel coronavirus i preocupats per tot el que està passant.

Tot i que el coronavirus ens ha agafat mancats d’alguns elements, per sort nostra la sanitat ha demostrat que és el millor que tenim per fer front a casos com aquest, bons professionals i sobretot la premissa de la sanitat pública, a ningú es deixa de donar assistència. Hem de valorar molt aquesta circumstància que no es dona en altres llocs.

Des de l’Ajuntament de Parets s’han anat prenent mesures en tot allò que es podia i és de la nostra competència. S’ha comptat amb la col·laboració ciutadana, que l’hem percebut i molt bona. S’han seguit prestant els serveis públics imprescindibles: neteja viària, recollida d’escombraries i, sobretot, des de Drets Socials s’està fent tot el possible per atendre les necessitats dels més vulnerables sense deixar ningú enrere. La policia local, protecció civil i diversos voluntaris fan el nostre dia a dia més suportable. Hi ha determinats serveis que no es presten a causa del confinament, com és el cas de les escoles, escoles bressol, pavellons, piscina, i els treballadors municipals estan fent teletreball en la seva major part.

En tot moment hem seguit, com no podia ser d’altra manera, les recomanacions del govern de la Generalitat i del govern de l’Estat. Com podeu deduir, gestionar tot això no és gens fàcil. Hi han ajudat molts sectors com les botigues de queviures i especialment les farmàcies, sempre obertes.

Al llarg d’aquests últims dies hem perdut alguns veïns i veïnes que no han pogut superar la malaltia. Ho sentim molt i volem expressar als familiars el nostre més sentit condol.

Som molts i bona gent, bons professionals i recursos suficients per combatre el virus. El demà no ens ha d’espantar, ens en sortirem. Els nostres científics trobaran la vacuna. La crisi ens deixarà una factura però la redimirem. Lluitarem per no perdre els llocs de treball i per evitar la fractura social. Tots i totes a l’una.

Pensem que de moment podem treure tres lliçons d’aquesta situació: primera, la sanitat pública enfront dels liberalismes sanitaris és el millor paracaigudes en qualsevol situació de problemes de salut; segona, el teletreball és possible; i tercera, hem de reflexionar sobre el nostre model de residències d’avis, tindrem temps.

No ho dubteu, guanyarem el virus, un enemic que ni tan sols té rostre. Superarem la crisi i ens en sortirem.