El resultat de les darreres eleccions municipals al Vallès Oriental és inapel·lable. Del total de regidores i regidors escollits a la nostra comarca, el 63,6% (327) responen a opcions d’esquerres, contra els 111 (21,5%) regidors i regidores conservadors. Si apostem per mirar l’eix nacional, aquest representa el 55,06%. És a dir, des d’una perspectiva ideològica, en qualsevol dels eixos, l’opció d’esquerres és la que, de forma destacada, té un major suport popular. Alhora, si ens aturem a mirar les alcaldies a la nostra comarca, la suma de les alcaldies d’esquerres són vint-i-quatre i la suma de dretes és de deu alcaldies. D’aquesta manera, podem concloure que a les passades eleccions municipals el Vallès Oriental va apostar per la pluralitat de partits socials de forma molt destacada.

Ara ens trobem davant la recta final de les negociacions per la constitució del nou govern comarcal i arriben veus de totes opcions de suma, on l’opció progressista no és la que troba més adeptes. Malament. Als nostres representants els hem de dir fort i clar que llegeixin els resultats, la gent els està demanant un determinat tipus de polítiques, aquelles que opten per un model social, que cerquen trencar la bretxa entre classes, però també les bretxes per raó de gènere, d’edat o d’origen, que als darrers temps s’eixamplen i deixen fora del dret a una vida digna a moltíssimes i moltíssims ciutadans de la nostra comarca.

Calen polítiques actives per l’ocupació, calen beques menjador, calen ajuts socials, polítiques d’accés a l’habitatge, polítiques d’educació i de formació al llarg de la vida… Cal que mirem a la gent a la cara i els donem les oportunitats que necessiten. En podem fer càbales mil, però les urnes “han parlat” el que es vol a la nostra comarca. El que cal és un govern que desenvolupi una agenda de progrés.

Des de CCOO hem estat actius aquestes darreres campanyes. No tenir perfil partidista no vol dir ser apolític i considerem d’absoluta prioritat revertir el període de retallades fent créixer els pressupostos de les nostres administracions per millorar la qualitat de vida de la gent treballadora. Així ho hem dit una i mil vegades, i ho tornem a dir ara. Doneu una oportunitat a la majoria social, doneu una oportunitat a la gent treballadora.