El poble de Parets ara com ara no té sòl per construir habitatges. Si bé el pla general preveu sectors edificables, aquests no estan desenvolupats. No tenir sòl disponible per fer habitatges vol dir que molts joves del nostre poble han de marxar a buscar habitatge a altres pobles. Aquesta és una crítica que se’ns fa als polítics, i amb raó.

L’actual equip de govern de Parets des de fa temps està intentant desenvolupar sectors per donar resposta a la necessitat de disposar de sòl per construir, així ho hem fet amb Can Fradera, amb el PE-5 i amb el sector de la Bendibèrica, treballant per eliminar els obstacles que ens impedeixen avançar. Ho fem fonamentalment en aquests àmbits i ho seguirem fent pel futur dels nostres joves i del poble, sempre a poc a poc, perquè l’urbanisme requereix reflexió i consens.

El pla especial número 5, conegut com “el plàtan” del nucli antic, està situat entre els carrers Barcelona i Lluís Companys i està aprovat definitivament des de l’any 2010 pel Ple de l’Ajuntament amb informe previ favorable de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. En el Ple es va aprovar per unanimitat, també amb els vots favorables dels dos regidors de CiU, Joan Martorell (ara a ERC) i Francesc Pulido. El pla preveu 117 habitatges amb un sostre construït de 12.000 metres quadrats i 139 aparcaments privats amb edificis de planta baixa més dos i més cinc, tot això en un punt alt del municipi. Aquest pla no s’ha desenvolupat perquè el promotor va fer fallida passant el sòl a la Sareb. La Sareb ha venut aquests terrenys a un promotor que pot construir sense cap trava el que està aprovat, però va decidir presentar una proposta de modificació que nosaltres, com no podia ser d’altra manera, hem estudiat i ens ha semblat una oportunitat bona i millor que la que hi ha aprovada fins ara.

La proposta baixa a la meitat els metres quadrats construïbles, passant de 12.000 a 6.000, i de 3.000 se cedeix el dret i el sòl a l’Ajuntament per construir 40 habitatges de protecció oficial. Els altres 3.000 es destinen a usos comercials entre un magatzem, una superfície mitjana i petites superfícies, a més de crear 99 places d’aparcament d’ús públic, una molt bona cosa per al nucli antic, ja que aquest espai està a cinc minuts caminant de la plaça de la Vila pel carrer Barcelona.

L’equip de govern ha valorat la proposta i estima que és millor que la que hi ha aprovada fins ara perquè redueix el sostre a la meitat. Per una altra part, una superfície comercial en aquest indret creiem que pot contribuir a revitalitzar el comerç local, tot tenint en compte que el comerç ha canviat molt en els últims temps, així com els nostres hàbits de compra. Les superfícies grans o mitjanes atreuen compradors i el petit comerç sobreviurà si s’especialitza en productes concrets que aportin proximitat i qualitat, aprofitant-se de la centralitat de les superfícies mitjanes que atreuen clients, com ja s’està veient en algunes zones. Sembla que el futur anirà cap aquí. Hem comprovat que la superfície comercial d’Iveco ha revitalitzat el comerç a l’Eixample: per què no provar-ho al nucli antic a més petita escala? A més, una zona comercial sempre crea llocs de treball.

Prèviament a l’aprovació inicial es va fer una reunió amb els comerciants del nucli antic perquè disposessin d’aquesta informació amb antelació.

Alguns partits polítics de l’oposició, com Ara Parets ERC i Junts per la República, han difós informació que no s’ajusta a la realitat i convidem a tothom que tingui interès en el tema i vulgui informació que passi per l’Ajuntament, on els tècnics els podran informar detalladament de la proposta. No és veritat que es faran 117 habitatges i una superfície comercial, no és veritat que aquest espai és una zona verda, i menció a part per a les referències arqueològiques i les expressions fora de to que vam haver de sentir al Ple. A veure si s’assabenten que hi ha un pla aprovat definitivament i és executiu, i que aquesta proposta el millora. No és bo mentir perquè la gent té dret a informació fidel.

Difondre mentides és molt arriscat perquè és jugar amb la bona fe de la gent. La crítica política sempre és legítima, però mentir, no. Qui pensa que pot guanyar uns vots mentint està molt equivocat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram